Ulaştırma Bakanı Arslan, katıldığı canlı yayında 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dünyanın en büyük köprüsü olacağını belirterek proje görüntülerini ilk kez yayınladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün görsellerini ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Bakan Arslan, Türkiye'nin istikranın bozulduğu algısının yaratıldığı bir ortamda bu kadar fazla ilgi görmesinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Bakan Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ilk görsellerini TRT Haber'de katıldığı programda izleyicilerle paylaştı. Köprünün yapımının oldukça zor olduğunu ve diğer köprülerden farklı olduğunu söyleyen Arslan, sanki iki ayrı köprüymüş gibi ortadan kirişle birbirine bağlanıyormuş şeklinde gözükeceğini kaydetti.

"KRİZ ALGISI YARATILIYOR"
 
Uluslararası arenada Türkiye'nin ekonomik istikrarının bozulduğunu algısının yaratılmaya çalışıldığını kaydeden Arslan, 10 milyarın üzerinde bir değeri olan projenin kısa sürede teklif almasının ve 13 tane finans kuruşundan onay almasının kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Projenin görselleri ilk kez TRT Haber'de yayınlandı. Dev projenin özellikleri:
 
2 bin 23 metrelik ayak açıklığıyla dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliğini taşıyor.
 
Köprü, 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere 6 şeritten oluşacak.
 
İstanbul'u, Çanakkale ve Ege'ye bağlayacak(internetingazetesi)