İYİ Parti lideri Meral Akşener cumhurbaşkanı adaylığı tartışmasından sonra 6’lı masadan kalktığını açıklamıştı. Meral Akşener masaya geri dönecek mi?

 

 

5’li masa bugün 14’de Saadet Partisi ev sahipliğinde toplanacakt ancak açıklanmayan bir nedenle toplantı saat 15.00’a ertelendi. Toplantı öncesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi’nde Meral Akşener’le görüştü. Görüşme sonrası basın açıklaması düzenlendi.

 

İYİ Parti sözcüsü Kürşat Zorlu daha önce yaptığı açıklamada Meral Akşener’in toplantıya katılmayacağını belirtmişti. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş görüşmesinden sonra Akşener'in masada yer alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor. 

 

Hürriyet’in aktardığına göre, İYİ Parti sözcüsü Kürşat Zorlu bugün yaptığı açıklamada, "Masada yaşananları izleme imkanımız yok. Çünkü hep birlikte bir araya geldik. Önümüzde seçim var. Ayrılığa tahammül yok. Tekrar bir araya gelme milletimizin arzusu. Biz de bunu ilettik. 13. Cumhurbaşkanının belirlenme süreci 2 Mart'taki toplantının ardından sayın başkanımız daha önce mutabık kaldığımız ilkesel çerçeveyle bir uzlaşı sürecini yürütmüş ve buraya kadar gelmiştir. Başkanımız milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yeni bir öneriyle millet ittifakına önerisini oluşturmuştur. Belediye başkanlarımız genel başkanımızı ziyaret etti. Her iki belediye başkanımıza seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili 2 cumhurbaşkanı yardımcısı olma yolunda önerilerini iletmiştir. Bu önerilerini sayın Kılıçdaroğlu'na da genel başkanımız aktaracaktır. Toplantıya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA OLUMLU SİNYALLER

 

Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, "İyi olacak" şeklinde yazdı.

 

 İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ''Demokrasilerde çare tükenmez'' dedi.

 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise sosyal medya hesabından "Nerede kalmıştık?" ifadelerini kullandı.