Bursa Büyükşehir belediyesi Su ve kanalizasyon idaresi ekipleri kentin su ihtiyacını karşılayan ve bir çok labaratuvar testlerinden geçen suların ilk kontrolünü japon balıkları ile yapıyor.

Bursa Büyükşehir belediyesi Su ve kanalizasyon idaresi çeşme suyunun kalitesinin hazır su kalitesinde olduğunu söylüyor. Kentin İçme suyunu karşılayan doğanca ve Nilüfer barajından gelen suyu dobruca içme suyu ve arıtma tesisinde artıyor. Bir çok testten geçen sular İlk olarak akvaryumdaki japon balıkları testinden geçiyor.Suyu herhangi bir zehirli maddenin karışması durumunda Balıkların buna tepki vereceğini belirten yetkililer bu sebeple balıkların içinde bulunduğu akvaryumu sürekli takip ettiklerini belirtti.Bursa’daki çeşme suyunun kalitesi ve temizliği dikkat çekiyor.

 

Yetkililer çeşme suyunu şebekeleri vermeden önce sürekli rutin kontrollerden geçirdiklerini belirttiler.Yetkililer içme suyunun temizliğinin en önemli yapıtaşının suların geldiği barajların yani su havzasının korunması olduğunu belirtti bu sebeple su havzasını korumak için herhangi bir yapılaşmaya fabrikalaşmaya asla izin vermediklerini dile getirdiler.Suyun kalitesini belirleyen önemli noktanın barajın temizliği olduğunu dile getirdiler.İçme suyunda herhangi bir sıkıntı olması durumunda ilk tepkiyi akvaryumdaki balıkların vereceğini öleceklerini dile getirdim bu sebeple bu kontrolünde çok azem olduğunu belirttiler sularda herhangi bir kulun olmadığının da altını çizdiler vatandaşlarımız bu suları gönül rahatlığıyla içilebilir şeklinde ifadelerde bulundular.