Büyük patlamanın sırını çözdüğümüzden bu yana bilim alanında muazzam gelişmeler kaydedildi. Gizemli dünyanın sırlarına erişen insan oğlu şimdide karanlık maddeye yönelmiş durumda. Bilim insanları karanlık enerjiyi yaklaşık 5 yıla yaymayı planlıyor. Yaklaşık olarak 5 bin teleskopla 20 dakikada bir farklı bir gök adayı inceleyecek.

Peki aradığımız nedir? karanlık enerji nedir? 1929 da İngiliz bilim adamının keşfettiği büyük patlama teorisinden buyana ilginç teoriler ve hipotezler ortaya atıldı bunlardan biride evren genişledikçe çekim kuvvetinin azalacağı yönündeydi ama bilim değişime her zaman açıktır. 1998 herkes çok şaşırmıştı evrenin yalnızca genişlemediğini genişledikçe her yıl genişleme hızı da artıyordu. Bu büyük buluşu bilim adamları hayret le inceleyip şöyle bir teori geliştirdiler. Yerçekimi teorisi tersine döndüğüne göre karanlık enerji teorisini ortaya attılar ve bu teoriye bağlı olarak evrenin büyük bölümünün karanlık enerjiden ibaret olduğu düşünülüyor.

Fakat eleştirmenlerin yaptıkları çalışmalarından yola çıkarsak 20 yıllık birikimlerimiz karanlık madde hakkında hala bilgi sahibi olmadığız kanaatindedir.  Eleştirmenlerin ortak kanısı karanlık madde hakkında doğası ve ne olduğu bilmek fizik alanında büyük bir devrim niteliğinde olacaktır dedi.