Fethullah Gülen ve Levent Göktaş'ın birlikte yargılandığı Necip Hablemitoğlu cinayeti davasını iki sanığı geçmiş yıllarda ayrı ayrı yargılandığı davalar üzerinden irdeleyen Hukukçu Figen Çalıkuşu cinayetin işlendiği 2002 yılından bu yana yaşanan hukuki çelişkilere işaret etti.

 

Hukukçu Figen Çalıkuşu, Karar gazetesinde yayınlanan köşesinde Fethullah Gülen ve Levent Göktaş'ın birlikte yarılandığı Necip Hablemitoğlu cinayeti davasını iki sanığın geçmiş yıllarda yargılanıp beraat ettiği davalar üzerinden ele aldı. Çalıkuşu "Ne oluyor?" başlıklı yazısında iki sanık için farklı yıllarda verilen beraat kararları suçların işlendiği yıllar ve Hablemitoğlu iddianamesiyle aralarındaki çelişkiyi sorguladı. Çalıkuşu "Yargıtay kararına göre milat olan 2012 yılına kadar geçen 10 yıl… Bu 10 yılda farklı terör örgütü üyeliğinden yargılanıp aklanan Gülen ve Göktaş, şimdi birlikte sanıklar ve biri azmettirici, diğeri suç örgütü kurucusu…. Hukukçu kimliğimle anlayamadığım, esasen anlaşılması da pek kolay olmayan bir süreç yaşanmış ve halen yaşanıyor…" notunu düştüğü yazısını "Sadece tek bir soruyu mırıldanıp duruyorum: Ne oluyor?" diyerek noktaladı...

 

 

İşte Çalıkuşu'nun o yazısı;

 

Geçmiş yıllarda farklı davalarda yargılanıp beraat eden iki sanık vardı. Şimdi birlikte aynı davada sanıklar; Fethullah Gülen ve Levent Göktaş… Hukuksal süreci kısaca anımsatayım. Fethullah Gülen hakkında 1999 yılında soruşturma açıldı. Dosya aşamalar geçirdi, sonuçta 2006 yılında “sanığın cebir ve şiddet kullanarak baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle Anayasa’da belirtilen Cumhuriyet’in varlığını tehlikeye düşürmek, niteliklerini ve laik düzeni değiştirmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek amacına yönelik olarak suç işlemek üzere terör örgütü kurduğu veya yönettiği yolunda mahkûmiyetine yeterli kesin delil bulunmadığı” gerekçesiyle Fethullah Gülen beraat etti.