KKTC, 'iş insanı' Bulut Akacan'ın babası Mehmet Akacan'ın ayağından vurulmasını konuşuyor. Akacan, babasına saldıran ailenin Türkiye Büyükelçisi tarafından korunduğunu iddia etti, elçilik yalanladı.

DUVAR - KKTC'de iş insanı kimliğiyle bilinen ve geçmişte yasadışı bahis suçlamasıyla yargılanan Bulut Akacan'ın babası Mehmet Akacan'ın ayağından vurulması, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ne kadar uzanan bir gerilime dönüştü. Bulut Akacan, saldırının Kıbrıslı Ulucan ailesi tarafından düzenlendiğini, saldırı öncesinde bu aileden aldığı tehditler sonrasında Türkiye Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’den yardım istediğini, Başçeri'nin kendisine "Ben ilgileneceğim" dediğini iddia etti. Akacan'ın Türkiye Büyükelçiliği'ne üstü kapalı olarak yönelttiği 'mafyaya arabuluculuk' iddiasına yazılı yalanlama geldi.
 
'TÜRKİYE ELÇİSİ POLİSE ŞİKAYET EDEREK HATA YAPTIĞIMI SÖYLEDİ' İDDİASI
Söz konusu silahlı saldırı, 31 Ocak günü Girne'nin Beylerbeyi ilçesinde meydana geldi. Bulut Akacan'ın babası Mehmet Akacan, evinin önünde ayağından vurulması sonrasında yaralandı. Bulut Akacan ise saldırı sonrasında yayınladığı bir video ile hem KKTC Başsavcılığı'na, hem de Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi'ne suçlamalar yöneltti. Akacan, saldırıdan sorumlu tuttuğu Ulucan ailesinin daha önceden kendilerinden 1 milyon sterlin talep ettiklerini savunarak, "T.C. Lefkoşa Büyükelçisi, Ulucan'ları polise şikayet ettiğim için hata yaptığımı söyledi" iddiasında bulundu. 
 
'BAŞSAVCILIK DA BASKI YAPTI'
 
Kıbrıs Star gazetesinin haberine göre, "Bizden bir milyon pound istediler. Vermezseniz sizi vuracağız dediler. Ses kayıtları var. Bu ses kayıtlarını biz polise verdik. Elçilikte görüşme yaptık" diyen Akacan, "Ben cezaevindeyken başsavcılığa baskı yaptılar. Başsavcılık beni çağırdı ve bana dedi ki, 'bu davanı geri çekeceksin, bu davanı da geri çekersen biz de sana darp davasında yardımcı olacağız. O davayı da geri çektirttiler bize zorla. Polisten koruma tayin etmek istedik. Polis bize koruma tayin etmedi" ifadelerini kullandı.
 
Akacan, Türkiye Büyükelçisi hakkında da, "Büyükelçi, onları polise şikayet ettiğim için hata yaptığımı, onlara kumpas kurduğumu söyledi. Kendisi bu konuyla ilgileneceğini belirtmişti. Büyüklerimiz isterse verelim biz bu parayı... Biz eşkıya değiliz, bu yüzden devlete sığınıyoruz. Büyükelçi bile böyle konuşabiliyorsa yapacak bir şeyimiz yok” iddiasında bulundu.
 
ELÇİLİKTEN YALANLAMA: ARABULUCULUK MAKAMI DEĞİLİZ
Akacan'ın bu iddialarına, hem Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'nden hem de Başsavcılık'tan yalanlama geldi. Büyükelçilik'ten yapılan yazılı açıklamada söz konusu iddiaların 'gerçek dışı ve iftiradan ibaret olduğu' belirtilerek, "Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik makamı bu akşam bir video paylaşımında iddia edildiği üzere herhangi bir konuda arabuluculuk makamı değildir” denildi.
 
BAŞSAVCILIK: BASKI YAPILMADI, İFADESİNİ KENDİSİ ÇEKTİ
Başsavcılık açıklamasında ise "Sayın Bulut Akacan Başsavcı’nın makamına çağırılmadığı gibi, herhangi bir yer ya da zamanda Başsavcılık tarafından şikayetini geri çekmesi hususunda da zorlanmamıştır” denildi. Açıklamada Akacan’ın, 25 Haziran 2020 tarihinde avukatının da hazır bulunduğu bir esnada, kendi talebine uygun olarak bir ek ifade verip, bu kişiler aleyhine şikayeti olmadığını, ilgili davanın geri çekilmesi hususunda hiç kimseden bir şikayeti veya itirazı olmadığını kendi iradesiyle beyan ettiği ifade edildi.
 
Yeni Düzen gazetesi silahlı saldırı konusunda henüz kimsenin tutuklanmadığına dikkat çekerken, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da olayla ilgili bilgi aldığı belirtildi.