Çalar Saat programı bu sabah Küçükkaya'nın Binali Yıldırım'a seslenmesiyle gündeme oturdu. Tarihi ortak yayın öncesi The Marmara otelinde Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşme nedeniyle yayın bitiminde Yıldırım'ın teşekkür etmesine rağmen Ak Parti cephesi tarafından adeta linç edilen İsmail Küçükkaya, İstanbul seçimlerinin tamamlanmasının ardından yaşadığı bu olay nedeniyle Yıldırım'a hakkını helal etmediğini söyledi. Peki neden 24 Haziran'ı bekledi?
 
İsmail Küçükkaya ortak yayının moderatörü olarak seçilmişti. İki partinin mutabık kaldığı gazeteci Küçükkaya yayın öncesi belirlendiği şekilde adaylarla görüşecekti. Binali Yıldırım ile telefonda görüşen Küçükkaya, İmamoğlu ile de yüz yüze görüşmüş ve yayın günü de moderatörlüğü eşitlik ilkesi doğrultusunda gerçekleştirmişti. Ancak yayından sonra Nagehan Alçı'nın ortaya attığı yayından önce İmamoğlu ile görüştü mü sorusunun ardından otel güvenlik kamerası görüntüleri basına yansıdı ve soruları verdiğine dair söylentiler çıkmaya başlayınca da sosyal medyada linç kampanyasına dönüşen bir süreç geçirilmişti.
 
İsmail Küçükkaya bunun programın gereği olarak parti yöneticilerinin talebi olduğunu anlatmış ama ona rağmen mahalle medyasının öksürmeleri bile şifreydi tarzındaki haberleriyle karşı karşıya kalmıştı. Bu sabahki programında ise İsmail Küçükkaya herkes hakkını helal etsin diyen Binali Yıldırım'a seslenerek hakkını helal etmediğini söyledi.
Bir yandan küçükkaya'ya hak verilirken diğer yandan neden 24 Haziran gününü beklediği sorulmaya başlandı. Küçükkaya seçim sonuçlarını mı bekledi. Binali Yıldırım kazansa bu ifadeleri kullanacak mıydı? Seçim günü oy verme işlemi devam ederken twitter hesabından da bunu duyurabilirdi. Ancak Küçükkaya gündeme oturan bu sözlerini 24 Haziran'a bırakıp İmamoğlu'nun galibiyeti açıklanmış olduktan sonra yapmayı tercih etti.
 
demokrasigazetesi.com