Emin Alper imzalı Kurak Günler, Türkiye'yi Cannes Film Festivali'nde temsil eden filmler arasında en yüksek açılışa imza attı. Box Office Türkiye, Türkiye’yi Cannes Film Festivali’nde temsil eden üç yapım 'Kış Uykusu', 'Ahlat Ağacı' ve 'Kurak Günler'in ilk hafta sonu gişe hasılatını karşılaştırdı.

 

Box Office Türkiye, Türkiye’yi Cannes Film Festivali’nde temsil eden üç yapım "Kış Uykusu", "Ahlat Ağacı" ve "Kurak Günler"in ilk hafta sonu gişe hasılatını karşılaştırdı. 9 Aralık Cuma günü vizyona giren ve Kültür Bakanlığı'nın filme verdiği desteği faiziyle geri istemesiyle gündeme gelen Emin Alper imzalı "Kurak Günler", Box Office Türkiye'nin verilerine göre 9-11 Aralık hafta sonunda 51 bin 371 seyirci tarafından izlendi. "Kurak Günler" böylece, Türkiye'yi Cannes Film Festivali'nde temsil eden filmler arasında en yüksek açılışa imza attı.

 

selahaddin

 

Daha önce, Nuri Bilge Ceylan'ın 2013 tarihli "Kış Uykusu" filmi 43.5 bin seyirciyle, 2018 tarihli "Ahlat Ağacı" filmi 46.9 bin seyirciyle açılış yapmıştı. "Kış Uykusu" toplamda 304.8 bin seyirciyle ulaşarak 2014 yılının en çok izlenen 50'nci filmi olmuştu. "Ahlat Ağacı" ise toplam 246.8 bin seyirciyle yılın en çok izlenen 62'nci filmi olarak listelerde yer almıştı. "Kurak Günler" açılış seyirci sayısı itibarıyla yılın en çok izlenen 79'uncu filmi konumunda. Yerli gişede, geçen haftanın lideri "Çakallarla Dans 6"nın 151 bin 318 seyirciyle ilk sıradaki yerini koruyor. İkinci sırada ise, 102 bin 963 haftanın yeni filmlerinden "Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu" var. Komedi filmi "Müjdemi İsterim" 43 bin 273 seyirciyle "Kurak Günler'in hemen arkasında, dördüncü sırada yer alıyor.