Sarı Yeleklilerin gösterilerine sebep olduğu akaryakıt hakkında hatalı bir yol izlediklerini belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron akaryakıta zam yapmadan önce geçiş süreci oluşturmaları gerektiğini ifade etti.

Fransa’nın cumhurbaşkanı olan Emmanuel Macron Fransa’da akaryakıta yapılan zamların kötü ekonomik sebeplere yol açtığı için tepki gösteren birçok kişinin geçen sene başlattığı sarı yelekli gösteriler için açıklamada bulundu. Emmanuel Macron akaryakıt zammı için hata yaptığını kabul etti. Emmanuel Makrom bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda İşe gitmek amacıyla arabalarını kullanan alt ve orta maddi gelirli vatandaşların ekonomik anlamda güçlenmeleri için geçen sene adımlar atmaları gerektiğini söyledi. Geçen sene akaryakıta yapılan zamdan dolayı hata yaptıklarını söyleyen Emmanuel Macron akaryakıt zamından önce geçiş süreci yapmaları gerektiğini söyledi.

Emmanuel Macron sarı yelekli eylemlerini destekleyenlerin bu sene aynı kişiler olmadığını ifade etti. Sarı Yeleklilerin eylemleri 17 Kasım 2018 yılında akaryakıt zamlarından dolayı başlamıştı. Emmanuel Macron ve hükümet taraftarları sarı yelekli eylemcilerin taleplerine uyarak bazı ekonomik tavizler de bulunmuştu fakat sarı yeleklileri tatmin etmedi devletin paylaştığı son istatistiklere göre gösterilerde 4245 kişi yaralandı 12.107 kişi gözaltına alındı ve 3163 kişi de hapis cezasına çarptırıldı.