AFAD'dan edinilen bilgiye göre Malatya Pütürge'de 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem; Elazığ, Diyarbakır ve çevre illerden de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde, saat 21.06'da, yerin 7 kilometre derinliğinde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise Malatya'nın Pütürge ilçesindeki depremin büyüklüğünü 5.3 olarak kayıtlara geçti. Olay yerinden edinilen ilk bilgilere göre depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Pütürge ilçesinin geçtiğimiz aylarda depremin gerçekleştiği Elazığ'ın Sivirce ilçesine yakın olduğu biliniyor.

MALATYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge ilçesindeki depreme ilişkin şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadıklarını, araştırmaların sürdüğünü bildirdi.

Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pütürge ilçesindeki deprem haberinin ardından bölgeye ekiplerin yönlendirildiğini ifade etti.

Ekiplerin sahada aktif olarak çalışmalarına devam ettiğini anlatan Baruş, ''Depreme ilişkin bölgeden şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadık. Ekipler araştırmalarını sürdürüyor.'' dedi.

ELAZIĞ VALİSİ KALDIRIM: ELAZIĞ'DA DA HİSSEDİLDİ

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğünde depremin Elazığ'da da hissedildiğini bildirdi.

Kaldırım,  yaptığı açıklamada, Pütürge ilçesinde kaydedilen depremin ardından kentte yapılan ilk değerlendirmelere göre bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti.

İlgili kamu kurum ve kuruluşu görevlilerinin sahada çalıştığını aktaran Kaldırım, "Kent genelinde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok, araştırmalarımız sürüyor." dedi.