Fenerbahçe derbisinde yüz kemiklerinde kırık oluşan İcardi, yarınki Konya ve perşembe günkü Sivas maçlarında görev alamayacak. 

 

Dünyaca ünlü golcü Mauro İcardi’den gelen şok haber Galatasaray’ı sarstı. Sarı kırmızılılar, 24 Aralık’ta  ile oynanan Trendyol Fenerbahçe Süper Lig derbisinde aldığı darbe sonucu yüz kemiklerinde kırık oluşan Arjantinli futbolcunun, bir süre sahalardan uzak kalacağını duyurdu.

hürriyet.com’un aktardıklarına göre, Galatasaray Kulübü:

“Mauro İcardi’nin yapılan göz hastalıkları, kulak burun boğaz ve plastik cerrahi konsültasyonları sonucu bir süre oynamamasına karar verilmiştir. Travmanın 20. gününden sonra yapılacak değerlendirmenin ardından oyuncumuz gerekli görülürse bir maske yardımıyla oynayabilecektir” şeklinde açıklamada bulundu.

EMS Yapı Sivas maçlarında kesin olarak oynamayan İcardi,13 Ocak Cumartesi doktor muayenesine girecek. Kontrol sonrası oynamasına engel bir durum tespit edilmezse 15 Ocak Pazartesi günü Mondihome Kayseri karşısında oynayacak ve gerekli olursa maske takacak.

 

Yerine Kim Oynayacak?

Mauro İcardi’nin yedeği Cedric Bakambu da Afrika Uluslar Kupası için Demokratik Kongo Milli Takımı’na gitmiş olması, planları alt üst etti. Bu futbolcuların yokluğunda santrfor mevkisinde kimi oynatacağı merakla beklenen Okan Buruk’un yeni planlar yapacağı ortada.