MEB’in yetkisi dinci vakıflara

Milli Eğitim Bakanlığı’nın İlim Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfı gibi vakıflarla protokol imzalamasını eleştiren CHP’li Yedekçi: MEB bu protokollerle yetkisini, iradesini ve görevlerini vakıflara devretmiştir

 

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı ve Birlik Vakfı ile imzaladığı protokoller hakkında bir açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın temmuz ayı içerisinde İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı ve Birlik Vakfı ile imzaladığı çeşitli protokollerin birbirinin kopyası niteliğinde olduğunu kaydeden Yedekçi, “MEB, yaptığı bu protokollerle yetkisini, iradesini ve görevlerinin bir kısmını vakıf ve derneklere devretmiştir” dedi.

‘Amaç Vahabi kültüründe eğtim vermek’

Yedekçi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yapılan protokoller çerçevesinde tüm planlama ve uygulamanın MEB tarafından yapılması, görev alacak kişilerin ücretlerinin de MEB tarafından ödenmesi öngörülmüştür. Buradan da anlaşılacağı üzere; MEB tarafından organize edilecek faaliyetlerle bahsi geçen kurumların eğitim alanına girmeleri sağlanmış olacaktır. Amaç öğrencilere fayda sağlamaktan ziyade, okullar, halk eğitim merkezleri aracılığı ile vatandaşlarımızın evine girebilmek ve bağnazlaşmış vahabi kültüründe eğitim verebilmektir. MEB Temmuz ayında yaptığı protokollerle İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı ve Birlik Vakfı’nın eğitim alanına girmesini sağlamıştır. Protokoller incelendiğinde vakıfların istedikleri gibi eğitim alanlarında faaliyet yapabileceği görülmektedir. Özellikle Ensar Vakfı tarafından hazırlanacak yeni öğretim programlarının da kurumlarda uygulanabilmesine imkân tanınması MEB’in iradesinin teslimi anlamına gelmektedir. Çağdaş ülkelerdeki eğitim sistemlerini örnek alması gereken MEB’in, 3 şubesinde çocuk tacizleri ile mahkûmiyet almış bir vakıf olan Ensar Vakfını yetkilendirmesi, kendi müfredatını oluşturabilmesine imkân vermesi kabul edilemez bir durumdur.”

Cemaatlerin ve benzeri yapılanmaların millete ve ülkeye verdiği zararın ortada olduğunu kaydeden Yedekçi, “Bundan dolayıdır ki, milletimiz de hangi kesim, görüş ve inançtan olursa olsun çocuklarımız ve ülkemizin istikbali için bu uygulamalara bizimle birlikte karşı duracak, ülkemizi hedef değil örnek bir ülke konumuna getirecek güçlü bir eğitim sisteminin savunucusu olacaktır. Bu bağnaz emevi zihniyetine karşı hep birlikte direnecektir” ifadelerini kullandı.