Meclis Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin görüşmeleri esnasında İYİ Parti, CHP ve HDP arasında "Sayın Öcalan" tartışması meydana geldi.

 İttifak görüşmeleri halen devam eden CHP-HDP ve İYİ Parti'nin 'Öcalan' çatlağı oluştu. Genel Kurul'da görüşmeler devam ederken HDP'den 'Sayın Öcalan' konuşması gelince, İYİ Parti'den tepki hayli yükseldi.

HDP'Lİ VEKİL ÖCALAN'A "SAYIN" DEDİ

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in tutuklu durumda olması ve bir kaç gözaltına ilişkin eleştirilerde bulunurken, terör örgütü elebaşı Öcalan ile ilgili "sayın" dedi.

 

İYİ PARTİ'DEN "SAYIN DİYEMEZSİNİZ" TEPKİSİ GELDİ

Bu sözlere cevap veren veren Lütfü Türkkan, ''dünyanın hiçbir meclisinde bir terörist için "sayın" ifadesinin kullanılmayacağını'' vurguladı: ''Sayın Başkan, dünyanın hiçbir meclisinde bir terörist için “sayın” ifadesi kullanılmaz, net altını çiziyorum.'' dedi.

Türkkan'ın sözlerinin ardından AK Parti ve İYİ Parti sıralarından alkış sesleri yükseldi 

Öcalan'a sayın diyenler oldukça ısrarla her defasında tepkilerini iletmeye devam edeceklerinin altını çizenTürkkan ve İYİ Parti'li bazı milletvekilleri ile HDP'li milletvekilleri arasında karşılıklı laf atışmaları yaşandı.