Mercedes-Benz'in  İsrail'in Sivil Savunma Kuruluşuna Yaptığı Bağış Yeniden Sosyal Medyada Gündem Oldu! Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!

 

Tüm dünyadan tepkilerin yöneldiği İsrail'e karşı yapılan boykotlara her geçen gün bir yenisi eklenirken sosyal medyada Mercedes-Benz’in İsrail'in Sivil Savunma Kuruluşuna 1 milyon dolar bağış yapması yeniden tartışma konusu oldu.

 

Mercedes'in CEO'su Kaellenius, 3 hafta önce yaptığı paylaşımda İsrail merkezli bir kuruluşa bağışta bulunduklarını açıklamıştı. Açıklamada, İsrail'deki mağduriyetlerin giderilmesine destek verdikleri belirtilmişti. Bu paylaşım, Türkiye'de yeniden gündeme geldi ve sosyal medyada geniş çaplı tartışmalara neden oldu.

 

Mercedes-Benz CEO'su Ola Kaellenius, yapılan 1 milyon Euroluk yardımı "Son günlerde çeşitli kurum ve kuruluşlarla temasa geçtik. Sahadaki mağduriyetlerin en azından bir nebze de olsa hafifletilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Mercedes-Benz, kurtarma araçlarının satın alınmasına yönelik yardım kuruluşları United Hatzalah'ın yanı sıra, bölgedeki insani yardımları koordine eden Alman Kızılhaçı'na toplam 1 milyon euro bağışta bulunuyor." Şeklinde açıklamıştı.