Mersin'de 5 katlı bir bina çöktü, önceden gelen sesler faciayı önledi, tedbir alındı. Bina ertesi gün çöktü. ilk belirlemelere göre olayda ölen veya yaralanan olmadı.


MERSİN'in merkez Toroslar ilçesinde dün gece çatlaklar oluşunca boşaltılan, 5 katlı bina çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binanın sahibi Hasan Yakut, "Binanın ilk 2 katı 40 yıllık. Diğer 3 kat inşaat halindeydi" dedi.

Çöken binanın yanındaki diğer apartmanlar da tedbir amacıyla boşaltıldı. Yapılan incelemelerde, ölen veya yaralananların olmadığı belirlendi.

Mevlana Mahallesi'nde 2 katın üzerine 3 kat daha çıkılan binadan, dün saat 19.00 sıralarında sesler gelmeye başladı. Binada çatlaklar da oluşunca sahibi Hasan Yakut (49), kendisi ile evli oğlunun oturduğu ilk 2 katı tahliye etti. Boşaltılan bina, saat 05.45 sıralarında çöktü. Büyük bir gürültüyle yerle bir olan binanın çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, belediye ve AFAD ekipleri ise çöken binanın altında kalanların olma ihtimaline karşın, arama- kurtarma çalışması başlattı. Eğitimli 3 arama köpeğinin de kullanıldığı çalışmalarda enkaz altında kimsenin bulunmadığı anlaşıldı.

Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri de olayla ilgili inceleme başlattı.