Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye lodosun etkisi altında olmayaa devam ediyor. Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri kuvvetli lodosun etkisi sürüyor. Lodosla birlikte Marmara, Ege, Akdeniz, batı ve orta Karadeniz ile İç Anadolu Bölgesi kuvvetli sağanak yağışın etkisi altın girecek. Meteoroloji, tam fırtına uyarısı yaparken, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve baca gazı zehirlenmelerine karşı uyardı.


Hava sıcaklıkları kuzey ve iç kesimlerde 4 ile 8 derece azalacağı Türkiye'nin en Doğusun'da biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI YAPILDI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Rüzgarın Marmara'da batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-100km/sa), Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve tam fırtına (60-110 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL: Şehrin çeşitli yerlerinden gelen çatı ve pencere uçmalarına, yeni yapılan sitelerdeki yüksek binalarda cam patlamaları görüntüleride eklendi. Halkalı tarafında bir çok evin basınca ve kuvvetli rüzgarlara dayanıklı olması gereken camları patlarken bir çok çatı lodos ile birlikte uçtu vatandaşlar yapılan işciliklerin kalitesini ve standartlarını sorgulayarak bu binaların camları ve bu çatılar bu durumlara neden dayanıklı değil diyerek yetkililerin bu durumu araştırmasını istediler.