Meteoroloji Olağanüstü Kuraklık Alarmı Verdi!

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuraklık haritasını yayınladı. Son yılların en kurak kışını yaşayan iller harita üzerinde gösterilirken Meteoroloji olağanüstü kuraklık alarmı verdi.

 

 NTV’nin aktardığına göre, Haritada ocak ayının birkaç il dışında tüm Türkiye’de acil durum seviyesinde, şiddetli kurak geçtiği görülüyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre; Türkiye'de son 22 yılın en kurak Ocak ayı yaşandı. Yağışlar normaline göre yüzde 52, geçen yıl ocak ayı yağışlarına göre ise yüzde 62 azalma yaşandı.

 

Paylaşılan  haritaya göre; Erzincan, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Ankara, Karaman, Mersin, Osmaniye, Mersin, Bayburt, Ağrı ve Muş olağanüstü kuraklık tehlikesi altında.

 

NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan ise şu anda İstanbul'daki barajların doluluk oranının yüzde 35 civarında olduğunu bildirdi.

 

Çalışkan açıklamalarına şöyle devam etti:

 

''Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da ortalamaya göre yüzde 70 azalma var. Olağanüstü kuraklık olan kentlerimiz İstanbul, Bursa, Balıkesir, Zonguldak, Afyonkarahisar, İç Ege, Mersin, Konya ve Rize ve Doğu Anadolu'daki bazı kentlerimiz.''