Sosyal medyada yaptığı ekonomi analizleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü Paramedya ekonomi yazarı ‘Metin Yüksel Fenerbahçe’de Omurga Tedavisi Şart’ başlıklı yazısını yayımladı!

 

Metin Yüksel’in yazısı şöyle:

 

Küresel Isınma volatile hava yarattı. Bir gün (15) derece bir gün (3) derece, biz soğuğa denk geldik, belki Futbol ısıtır dedik ama Karagümrük kalecisi ve oyuncuları ilk yarım saat o kadar oyunu soğuttu ki ( -5) derece de seyreder olduk.

En sabırsız yatırımcı Fener yatırımcısı, maç başlar başlamaz ‘’Tahtacının İşine’ ’karışan, küçük yatırımcı bugün ‘’Arda Kardeşler’ ’üzerine test yayınına maçtan önce başlayınca, tezahüratın kanalı belli oldu ve Arda Kardeşler nasibini aldı. Yanlış düğme……

Derdim hiç hakem olmadı, önce omurgada sıkıntı Beko, Çiko ile başlayıp Fred ile bozulmaya başlayınca birde sağ kol (Osai)kesik olunca, iş tahtacının stratejisine kalmıştı, fakat tahtacı her şey değişse de tek bir stratejiye sadık olma inadında devam edince, önce son iki hafta değer kaybeden Fenerbahçe küçük yatırımcı alışları ile taban olmaktan kurtuldu. Bofayı çağırma noktasına gelmeden zayıf alışlarla değer kaybını önledi, en önemli oyuncular devrede yok, rahatlayıp dönene kadar

• Sistem değişmez mi

• 70’e kadar oyuncu değişti

• Oyuncu değiştirmek değil sistem değişikliği yap

• Biraz risk al,

Takım Alaçatı tatilini yapmış havalarımda, Saman-ky ve Tadiç ‘’Şapkanın içindeki Tavşanı’’ unutmuş, fizik/mental düşüş had seviyede Karagümrük’ün hızlı çıkışlarında geriye dönüşler ‘’Hisse ‘’düşmesin diye ‘’yazılan’’ Psikolojik Alış ‘’ kıvamdaydı, yani en ufak bir olumsuzlukta dip olacak görünümünde. Tadiç akşam manava uğramış, evin alışverişini yapmış evine dönen emekli pozisyonunda, nedir bu fiziksel düşüş?

Bekao ve Çiku’nun topla çıkısına’’ hasret ‘’maçı izlerken, geri dörtlünün hamlesiz ‘’pamuk şekeri ‘’defansının birde ileriye topla çıkma özürü eklenince, Karagümrük atakların da sallanan, ileri çıkarken ofansif desteği sağlamayan ayakları ile takım boyunu uzattı ve riskleri artırdı.

Hücum oyununu deparsız iki kanatın top tekniğine bağlı koridor yaratma stratejisine bağlayan ve bu kanalı iki bek ve FRED ile pozisyona çeviren’ ’Tahtacı ‘’, Fred’in yokluğu, OSAİNİN ‘de işlem yasaklısı olması nedeni zorlandı.

Sahanın en iyisi Ferdi’nin dikine oyunu ve tesadüfü yaratılan pozisyonlarda; TADİÇ’in pamuk pasları, ‘’şişman parmağın ‘’yanlış tuşa basan dealer’a dönmesi, Saman-Sky’nin ise final vuruşlarda ki şaşkınlığı ile heba olup, gol geciktikçe satışlar artmaya başladı. VE 39’cu dakikada CAN Keleş’in,39.cu dakikadaki golü ile sıcaklık (-10) oldu, âmâ tahtacı aynı kafada, küçük yatırımcı alışları yetersiz derken İrfancan’nın aldığı penaltıya güvenen küçük yatırımcıları altın bozdurup alış yapması ile iki hafta sonra 58. dakikada TADİÇ’in golü ile alınan 2-1’lik galibiyet primli kapanış yapıldı

Tahtacı stratejisin değiştirmez ise son 5 haftada iki derbi var. Yarışa herkesi ortak edeceği skorlarla sahadan ayrılabilir. Artık takım performansların arttığı dönemde tahtacının önce fiziki düşüşü çözüp, taktiksel zenginlik kazanması gerekmektedir.

Moral psikoloji açsından sınırda ve kırılgan olan küçük yatırımcı ve oyuncular da zaten biz 10 hafta oynuyoruz sonra düşüş başlıyor travması demoklasin kılıcı gibi sallanıyor. Fenerbahçe’nin gölgesi bu travma, bugün kaybetse idi büyücüye gitmekten başka çaresi kalmayacaktı.