Türkiye Yüzme Federasyonu, geçtiğimiz Mayıs ayında Bulgaristan'daki Balkan Gençler Yüzme Şampiyonası için 29'u sporcu olmak üzere belirlediği 41 kişilik kafilede tek bir yönetici olmayınca havuzda harika işler başaran çocuklarımız, havuz dışında ise malesef skandal görüntülere imza attı.

1999 doğumlu olan, yani yaşları 17 ile 18 arasında değişen ve başlarında Türkiye Yüzme Federasyonu’ndan tek bir tane bile yönetici bulunmayan milli sporcularımız; Sofya’da bir ‘casino’da görüntülendi. Önlerinde kumar makineleri, ellerinde ise alkollü içecekler ile hatıra fotoğrafı çektiren genç milliler; üstelik bu görüntüleri sosyal medyada da paylaştı.

Kazandıkları 7 altın, 7 gümüş ve 8 bronz madalya ile göğsümüzü kabartan küçüklerimiz; yönetimsel boşluk yüzünden yaşanan bu olay nedeniyle ise malesef hayal kırıklığı yarattı.

Balkan Gençler Yüzme Şampiyonası Kafile Listesi

No Adı Soyadı Görevi
1 Hüseyin Özer Antrenör
2 Eray Açıkgöz Antrenör
3 Ahmet Orhan Mengi Antrenör
4 Tuncay Itri Vanlı Antrenör
5 Ahmet Başaran Antrenör
6 Ömür Sönmez Antrenör
7 Umut Özbek Antrenör
8 Yücel Kılıç Antrenör
9 Murat Melih Demir Antrenör
10 Yasin Atıl Antrenör
11 Bahar Oktay Antrenör
12 Gizem Alkan Karahan Antrenör
13 Berçin Baydar Sporcu
14 Gülşen Beste Samancı Sporcu
15 Zeliha Keser Sporcu
16 Çeşminaz S.Keçelioğlu Sporcu
17 Murat Görkem Narman Sporcu
18 Kayra Dernek Sporcu
19 Deniz Mutlu Sporcu
20 Sena Yazıcı Sporcu
21 Selen Özbilen Sporcu
22 İlayda Kargın Sporcu
23 Itır Elif Bayrakçeken Sporcu
24 Tuncay Cenk Ceritoğlu Sporcu
25 Karahan Baysal Sporcu
26 Arda Güneş Sporcu
27 Poyraz Tuncer Sporcu
28 Elçin Türkmenoğlu Sporcu
29 Doğacan Bayrak Sporcu
30 İmge Roza Erdemli Sporcu
31 Derin Zaimoğlu Sporcu
32 Buse Alemdar Sporcu
33 Ceylin Tosun Sporcu
34 Zeynep Çalık Sporcu
35 Melisa Sude Gonca Sporcu
36 Yağızhan Şen Sporcu
37 Efe Turan Sporcu
38 Serhat Kaan Aşık Sporcu
39 Yiğit Aydıner Sporcu
40 İbrahim Berkan Çeviş Sporcu
41 Haktan Durmuş Sporcu

Türkiye Yüzme Federasyonu 10 Nisan 2017 tarihinde ‘Seçimli Olağanüstü Genel Kurul’ yaptı. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu’nun başkanlığını yaptığı Divan Kurulu; Burhanettin Hacıcaferoğlu, Ömer Faruk Şirvan ve Selçuk Demirel’den oluştu. Federasyon Başkan Vekili Erkan Yalçın ile Barış Bul’un yarıştığı seçimde 223 delegeden 204’ü oy kullandı. Erkan Yalçın, 108 oy alarak Yüzme Federasyonu Başkanı seçilirken; diğer aday Barış Bul 96 oyda kaldı. Yaklaşık 8 aydır görevde bulunan Erkan Yalçın ve yönetimi döneminde, daha önce de bazı skandalllar yaşanmıştı.

BU iLK VUKUAT DEGiL

İşte onlar:

1- ANKARA UÇAĞI RÖTAR YAPTI, 6 SPORCY MAHSUR KALDI
Danimarka’daki test yarışmalarına gidecek sporculardan 6’sı, pasaportları olmadığı için havalimanında kaldı. Sporcular, daha önceki dönemlerde gri (Hizmet) pasaportlarını kendileri alıyordu. Ancak TYF, bu yarışlar öncesi pasaportların Ankara’ya gönderilmesini istedi. Görev belgeleri alınacak ve pasaportlar havalimanında federasyon yetkilileri tarafından dağıtılacaktı. Fakat pasaportları getirecek yetkilinin uçağı rötar yaptı. Ankara, İstanbul ve İzmir’den gelen 2’şer sporcu, kafileyle birlikte Kopenhag’a gidemedi. Doruk Tekin, Doğa Çelik, Emre Sakçı, Nida Eliz Üstündağ, Ege Başer ve İlken Altınbilek adlı sporcular; başlarında hiç bir yönetici kalmadan havalimanında bırakıldı. İmdada Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri girdi. 6 sporcu, iki kulübün destekleriyle, Danimarka’ya gönderildi.

2- SPORCULAR MİLLİ TAKIMDA AMA BAŞKANIN HABERİ YOK
Fenerbahçeli 4 sporcunun (Gizem Güvenç, Zehra Duru Bilgin, Hazal Özkan, Aleyna Özkan) kamp talebi, ödenek yetersizliği gerekçesiyle TYF tarafından ret edildi. TYF Başkanı Erkan Yalçın, gerekçe olarak, “10-18 Haziran’daki Bursa kampına katılmadılar. Biz de 11-18 Temmuz’daki kamp taleplerini geri çevirdik” açıklamasını yapmıştı. Fenerbahçe Şube Kaptanı Orel Oral ise Yalçın’a şöyle yanıt vermişti: “Gizem Güvenç ve Hazal Özkan, Bursa kampına katıldı. Başkan Erkan Yalçın’ın bundan haberi yoksa, bu onun için bir ayıptır”