Dünya kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s, uzun bir aradan sonra Türkiye'nin büyüme tahminini artırdı. Buna göre daha önceden eksi 2 olan Türkiye büyüme tahmini, yüzde 0,2 oranına yükseltildi.

Uzun zamandır Türkiye'nin büyüme tahmini konusunda algı oluşturmaya çalıştığı görülen Moody’s, Türkiye'nin 2020-2021 büyüme tahmininde puan artırımına giderek eksi 2 olan oranı, yüzde 0,2’ye çekti.

Gelişmekte Olan Ülkelerin İse 2020’de Yüzde 4,6 Büyüyeceği Tahmini Yapıldı

Kuruluş aynı zamanda gelişmekte olan ülkeler için, ortalama olarak yüzde 4,6 oranında bir büyüme olacağı tahmininde bulundu. Türkiye ekonomisi için yukarı doğru seyreden bir büyüme beklentilerinin olduğunu aktaran kuruluş, bu oranın az da olsa biraz daha artacağını tahmin ediyor.

Türkiye için büyüme tahmininde yapılan değişikliğin gerekçesinde ise, daha önceki tahmine göre Türkiye'nin daha hızlı büyümeye başladığı ve bu ivmenin birkaç yıl daha artarak devam edeceği tahmini gösterildi.

G-20 Ülkeleri için de büyüme tahminlerini güncelleyen kuruluş, bu birliğe üye olan ülkelerin büyüme tahminlerinin ortalama olarak yüzde 2,6 olduğunu açıkladı.