Milli savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler bugün önemli bir toplantıda idi. Türkiye Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi Ve Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri Milli Savunma Bakanlığı çatısı altında toplandı. Bakan Akar, Türkiye'nin yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı sonucunda sayısı binin üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Büyük ve küçük 500 yerleşim yerinden ise teröristlerin tamamen temizlendiğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. kuruluş yıldönümünde çok önemli bir heyetle bir araya gelmekten memnun olduğunu dile getiren Akar, iş dünyası ve işçi temsilcilerine, Barış Pınarı Harekâtına verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu. Türkiye'nin çok hassas bir dönemden geçtiğini belirten Akar, Birlik ve beraberliğe en çok bugünlerde ihtiyacımız olduğuna vurgu yaptı.

Akar, yaptığı açıklamalarda "Hiç kimsenin toprağında gözümüz yok. Haksız kazanç peşinde değiliz. Yaptığımız harekâtın temel amacı sınırımızın ve halkımızın güvenliğidir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünün bozulmaması amacıyla çıktığımız bu yolda sınırımızda herhangi bir terör koridoruna müsaade etmeyeceğimizi başından beri söylüyoruz. Aynı zamanda diğer devletlerinde Toprak bütünlüğüne saygılı olduğumuzu tekrar hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.