Şanlıurfa'da bir ilçede maddi imkansızlıklar nedeniyle kirada oturduğu evden ayrılan 55 yaşındaki Kazım Polat, "Kızıma ve damadıma yük olmamak için parklarda yatıyorum. Başka çarem yok" dedi.

Şanlıurfa'nın Siverek  ilçesinde evinin olmadığını öne sürerek parkta yatan yaşlı adama, polis sahip çıktı.

MAHALLEDEKİLER POLİSE HABER VERDİ

Merkez Eyyübiye ilçesinde maddi imkansızlıklar nedeniyle kirada oturduğu evden ayrılan Kazım Polat (55), iki çocuğuyla Siverek ilçesindeki evli kızının yanına geldi. İki erkek çocuğunu kızının yanında bırakan Polat, engelli damadı ve kızına  yük olmamak için Bağlar Mahallesi'ndeki parkta uyamaya gitti. Durumu fark eden mahalle oturanları, yemek verdikleri adamın durumunu polise haber verdi. Polisekipleri, soğuk havada üşeyen Polat'ı İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

MADDİ SIKINTILAR YAŞADIĞI İÇİN EVİNDEN AYRILMAK ZORUNDA KALMIŞ

Geceyi emniyette geçiren Polat'a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerinin yardımda bulunacağı öğrenildi. Kazım Polat, parkta gazetecilere yaptığı açıklamada, maddi sıkıntılar çektiğinden dolayı kirada oturduğu evinden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

KIZINA YÜK OLMAMAK İSTEMİŞ

Çocuklarını evli kızının yanına bıraktığını söyleyen Polat, "Şanlıurfa merkezde kalıyordum, orada da yanına gidecek kimsem yok. Burada bir kızım var, ona da Allah yardım etsin, kocası engelli, onların da durumu iyi değil. Ancak kendilerini besleyebiliyor, beni de besleyemezler. Mecburen burada yatacağım, başka çarem yok." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Sedat Fırat ise, parkta yatan vatandaşı görünce yanına gittiklerini ve yardımcı olunması amacıyla durumu polise bildirdiklerini belirtti.