Merhaba Arkadaşlar ;

Son 10 gündür borsa İstanbul’da bankalar ve banka sahibi holdingler ile betası yüksek 3-4 hisse eşliğinde ciddi bir yükseliş hareketi yaşandı. Endeks 11.000 psikolojik direncini bile kırdı. Bu hisseler dışındaki diğer bütün hisseler üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor hatta çoğu endeks 5000 ile 7000 fiyatları arasında geziyor.

21 Mayıs da Reuters üzerinden Yapı Kredi Bankasının satışı ile ilgili bir haber geldi. Bundan evvel de Bloomberg terminali üzerinden bir haber yapılmıştı.

 

Attığım grafik üzere 21 Mayıs da büyük bir coşku ile alımlar başlıyor. Koç Holding de bu haberi Kap haberleri ile yalanlamıyor, hatta kabul ediyor. Lakin aynı gün çok sevdiğim bir meslektaşım ortak Whatsapp grubumuzdan “Abu Dabililer masadan kalkmış” , bilginiz olsun yazdı..


Bu habere o ulaştığına göre Holding ile Araplar arasında anlaşma olmamıştı. Bu haberi bana seans sonuna doğru attı. Seans bitince bende Koç Holdingden bir kap haberi bekledim fakat gelmedi. Sonraki süreçte ise Yapı Kredi tahtasını doğramaya başladılar. 8 günde 1 yeşil mum olmak üzere 7 kırmızı mum gördü. 39.46 TL den 32.32 TL ‘ ye geri çekildi.

Bu sırada 21 Mayıs dahil olmak üzere satış yapan kurumlara bakmak istedim ve o yüzden Aracı Kurum Dağılımını paylaştım. 

Cuma kapanış itibari ile Koç Holding Kap haberi ile birlikte anlaşmanın olmadığını görüşmenin sonlandığını yazdı.

Niçin bu kadar beklediler? Meslektaşımızın ulaşabildiği bilgiye ancak holding tarafından ulaşılabilir. Peki Bireysel Yatırımcının günahı neydi? Onlara yukarı fiyattan hisse verip %20 ye yakın bir geri çekilme manipülasyon değil midir??

Kaynak:Finanshub