Grup konuşmasına 15 Temmuz Darbe Girişiminden önce de FETÖ'nün araşırılmasını kürsüde dile getiren eski CHP milletvekili Kamer Genç'i anarak başlayan Özel, Erdoğan'a çağrıda bulundu.

 

En düşük emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar mücadele edeceğiz. Milletin derdi DEM değil, zam zam zam.Bin lira, iki bin lira seyyanen zammı kabul etmiyoruz, 7 bin liralık zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye davet ediyorum diyen Özgür Özel, emeklinin durumunu tablolarla anlattı.

 

Konuşmasında çoğunlukla ekonomiden dem vuran Özel, ürünlere ne kadar zam geldiğini vurgulayarak halkın büyük bir ekonomik krizin içinde olduğunu ve en çok ta emeklilerin etkilendiğini söyledi.

 

 

Ayrıca Özel, 2024'ü Emekliler Yılı ilan eden Erdoğan'ı eleştirdi:

 

Erdoğan 2024'ü emekliler yılı ilan etmişti ama adeta iktidarın emeklilerle dalga geçtiği bir yıla dönüştü. Emekliler her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor. Kimin yüzünden. TÜİK yüzünden. 'Tayyip'i Üzmeyen İstatistik Kurumu' yüzünden...

 

"SORUNUN BAŞLADIĞI YER DE BİTECEĞİ YER DE AYNI"

 

Emeklilerin meclise bakmalarını işaret eden Özel, en düşük emekli maaşının yükseltilmesine yönelik verdikleri tüm yönergelerin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini söyledi.

 

 

"SÜLEYMAN SOYLU HAKKINDA SORUŞTURMA ÖNERGESİNİ GETİR" DEDİM

 

Konuşmasında Süleyman Soylu dönemine ve o dönemdeki ilişkilere değinen Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı da hedef aldı:

 

Ali Yerlikaya döneminde yakalanan suç örgütü liderlerine bakıp da memleket temizleniyor sanmayın. Bu suç örgütü liderleri ne zaman geldi buraya? Yerlikaya'yı o makama atayan mürekkebin sahibinin atadığı Süleyman Soylu döneminde. Soylu'yu atayan dolma kalemin sahibi ile Yerlikaya'yı atayan kalemin sahibi aynı kişi. Memleketi bu pisliğe batıranlar da onlar. Kanmayın.

 

Soylu dönemiyle ilgili hesaplaşmayı kendi yöntemleriyle yapıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan, hem uluslararası suçlularla ilgili, Ayhan Bora Kaplan, Ankara'daki eğlence merkezleri ve kimsesiz çocuklar üzerinden altında kalacağınız o rezaletler ortaya dökülmeden evvel ya Süleyman Soylu'nun gereğini yaparsın ya bu rezaletten bizzat sorumlusun dedi.

 

"İKTİDARA KARNE VERME GÜNÜDÜR"

 

Özel, 31 Mart seçimlerinin AKP'ye sarı kart gösterme fırsatı olduğunu ve bu fırsat değerlendirilmezse iktidarın dört yıl daha başta emekliler olmak üzere kimsenin yüzüne bakmayacağını söyledi.