CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ittifaka vurgu yaparak “Bu belediyeleri sadece CHP’nin oylarıyla kazanmadık.” dedi.

 

Dünkü CHP Meclis grup toplantısında Özel, “baba ocağına dönüş” çağrısına gelen 650 kişiye rozet taktı. hürriyet.com yazarlarından Turan Yılmaz’ın aktardıklarına göre, sonrasında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı yatırımlarından örnekler vermiştim. İBB gibi CHP’li belediye başkanları sosyal belediyeciliğin adeta kitabını yazmaya devam ediyorlar. Bunu Türkiye’nin dört bir yanında yaptığımızda, CHP’li adayları seçtiğinizde bu sıcak el sizlere de uzanacak. Seçimde sosyal belediyecilik nedir diye gösteren CHP’li belediyelere oy atmaya davet ediyorum.

Bu belediyeleri sadece CHP’nin oylarıyla kazanmadık. İstanbul’da İstanbul ittifakıyla, Türkiye’nin belirli coğrafyalarında millet ittifakıyla ama genel olarak dürüstler, iyiler, çalışkanlar yönetsin; Ankara’yı peşkeş çekip parsel parsel satanlar, İstanbul’un üstünde helikopterle uçup Katarlılara kupon arsa dağıtanlar değil de güzel-iyi-dürüst insanlar yönetsin diye destek aldık. Bundan sonraki süreçte de siyasi partilerle iş birliklerini konuşmaya, hem de bütün Türkiye’yi bu dürüst, namuslu, çalışkan insanların yönettiği belediyeleri korumaya, daha fazlalarını katmaya, Türkiye’ye kazandırmak için bu büyük iş birliğine ve güç birliğine hep birlikte davet ediyoruz.”

 

Yeni İttifak Arayışı

CHP lideri Özel, seçimler için ittifak arayışı turuna çıkacak. Mecliste “Bütün genel başkanları ziyaret edeceğim” dedi. Ziyaret edeceği partiler arasında HEDEP, TİP, Memleket Partisi ve Zafer Partisi olduğu belirlendi.