
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı. Saral, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştiriler ve ailesine dönük iddialar karşısında sessiz kalanlara tepki gösterdi.
Saral, doğrudan isim vermeden AK Parti içindeki bazı isimleri hedef aldı ve “3 maymunu oynayanlar yol arkadaşı olamaz” diyerek birlik çağrısı yaptı.
“Bu Artık Bir Parti Meselesi Değil”
Paylaşımında, sürecin sadece bir siyasi mesele olmadığını vurgulayan Saral, “Bu artık bir parti meselesi değil; milletin haysiyeti, devletin bekası ve liderimizin onurudur” ifadelerini kullandı.
Saral, “Cumhurbaşkanımıza ve ailesine yönelik saldırılar karşısında sessiz kalmak, bu davaya sadakatle bağlanmış biri için kabul edilemez. Herkes tavrını ortaya koymalı” diyerek, sessiz kalanların samimiyetini sorguladı.
“Diklenmeden Dik Duracağız”
Saral, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Pislikte yarışan ittifaklar birleşirken, hakikat adına susanlar sadece kendi konforlarını düşünür. Duruş, cesaretle olur. Şimdi susma değil, konuşma ve safları sıklaştırma zamanıdır. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi: Diklenmeden dik duracağız.”