Yılbaşı tatilini Türkiye'de geçirecek olanlar listesinde yine Rus turistler zirvede yer alıyor. Turizm istatistiklerine göre 2022 yılında 4 milyon 945 bin 198 Rus turist, Türkiye'yi ziyaret etti. Rus turistler rotayı yılbaşı tatilinde de Türkiye'ye çevirdi.

 

Türkiye turistler tarafından tercih edilen ilk ülkeler arasında yer alıyor. Özellikle Rus turistlerin yaz ayında olduğu gibi rotaları kış ayında da, yılbaşı tatillerini geçirmek için Türkiye'ye dönmüş bulunuyor. Yılbaşı döneminde vatandaşların tatil tercihini çoğunlukla Türkiye’den yana kullandıkları belirtilen haberde, bilet satışlarında Türkiye'nin payının yüzde 28'i aştığı kaydedildi. Türkiye’nin ardından Ermenistan’ın yüzde 16 payla ikinci sırada olduğu, İsrail ve Azerbaycan’ın ise yüzde 7'şer ile üçüncü sırayı paylaştığı aktarıldı.

 

2022'de Rusya'dan 5 milyona yakın ziyaretçi geldi

 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca açıklanan turizm istatistiklerine göre, Türkiye'ye 2022'nin 11 ayında 42 milyon 164 bin 954 yabancı ziyaretçi gelirken en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında 4 milyon 945 bin 198 kişi ile Rusya Federasyonu Almanya'nın ardından ikinci sırada yer aldı.