Koca’nın açıklamalarından satır başları;

Söyleyeceklerim hepimiz içindir. Sözlerimi özellikle şahsınız için söylediğimi kabul edin. Beni lütfen karşılıklı konuşuyormuş gibi dinleyin. Bir aile büyüğü olarak sözlerimi iyi takip edin. Bütün ülkemin dikkati, şahıs şahıs bu sözlerde olsun istiyorum.

Yoğun bakım kapasitesinde Avrupa’nın en avantajlı ülkesiyiz. Ülkemizin sağlık altyapısına güvenin. Hiçbir kafa karışıklığı yaşamamızdır. 31 Aralık 2019’dan itibaren bu tehdidi, sözün bilime ve bilim insanlarına bırakacağı sağlık sorunu olarak ele almıştır. Halk sağlığı tehdidini bütün konulardan ayıran stratejiye güvenin.

2 BİN 423 HASTA TABURCU OLDU

Bütün sağlık çalışanlarımız nöbet tutuyor. Ya tanı koyuyor ya da şüpheli hastalarla çalışıyor. Sağlık ordumuzun hastalığı yenme konusundaki kararlılığına güvenin. Güvenmelisiniz, bu güven hakkımız. Fakat üzerinde konuştuğumuz hastalık, siz tedbir almazsanız bütün güveni boşa çıkarak hastalıktır.

2 bin 423 hastamız iyileşip taburcu edildi. Sağlık ordusunun kararlılığına güvenin.

VİRÜS HER İNSAN BULAŞABİLİR

Virüse karşı bir şey olmaz düşüncesi yanlıştır. Toplum içinde tanısı konmamış hastaların olabileceği, hastalıklarının bir süre sonra farkına varacaklarını unutmayın. O temizlik konusunda çok hassastır, virüs ona bulaşmaz demeyin. Tedbirsiz anların tehlikeli anlar olduğunu unutmayın. Virüs her insana buluşabilir. Bize ayrıcalık tanıyacak şey tedbirdir.

RİSKE KARŞI KENDİNİZİ GÜVENE ALIN

Normal şartlarda yaşamlarını sürdürecek olan insanları kaybederiz. Tedbirlere sıkıca sarılmaya, tedbir almaya değmez mi? Bunu tarihi bir sorumluluk olarak görmek gerekir. Türkiye’nin bütün illeri ve ilçeleri ve köyleri, hepimiz bu mücadelenin kurallarına ne kadar hızlı adapte olursak o kadar sonuç alırız.

Test sayımız 307 bin 216, bugün 30 bin 864 yeni test yaptık. Bugün vefat eden 98 vatandaşımızla beraber toplan vefat sayımız 1006 oldu.