Yaşanan pandemi süreci sonrası vatandaşlar getirtilen aşıların durumlarını merak ederlerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter sayfasından yaptığı açıklamada koronavirüs için yurtdışından getirtilen aşıların test sürecinin devam ettiğini belirtti. 

 

Yaşanan pandemi süreci sonrası vatandaşlar getirtilen aşıların durumlarını merak ederlerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter sayfasından yaptığı açıklamada koronavirüs için yurtdışından getirtilen aşıların test sürecinin devam ettiğini belirtti. Son dönemde yaşanan sıkıntılar koronavirüs pandemi sürecinde aşının önemini bir kez daha ortaya koyarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter sayfasından yaptığı açıklamada koronavirüs için yurtdışından getirtilen aşıların test sürecinin devam ettiğini belirtti. 

 

Twitter'da açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca "Teslim aldığımız aşılar için güvenlik testleri devam etmektedir. Testler tamamlanır tamamlanmaz sonuçların uygun olması halinde Acil Kullanım Onayı verilecektir. Şu ana kadar 10.000’in üzerinde gönüllüye 17.700 doz aşı uygulanmış ve sonuçları takip edilmeye devam edilmektedir. Programa taraf olan ülkelerin önemli bir bölümü aşıya erken ulaşabilmek için birebir aşı şirketleri ile anlaşmaya çalışmaktadır. Bu programda yer almamamızın eski Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile hiçbir ilgisi yoktur. Covax oluşumu öncelikle aşıya ulaşım imkânı olmayan ülkeler için planlanmıştır. Hangi aşıyı teslim edeceği ise halen net değildir. Taraf ülkelerin nüfusunun en az %10’u kadar aşı vermek için planlanmıştır." ifadelerini kullanan Koca sosyal medyada gündem oldu. 

 

İşte Bakan Koca'nın koronavirüs aşı açıklaması;

 

fahrettin koca asi aciklamasi1

 

fahrettin koca asi aciklamasi2