Kamuoyunun yakından tanıdığı, Sedat Peker'in de avukatı olan Ersan Barkın, Ağustos 2025'te Minguzzi ailesinin yeni avukatı olarak davaya dahil oldu. İddialara göre olayların başından itibaren avukatı Ersan Barkın aracılığıyla her koşulda aileyle iletişimde olup desteklerini dile getiren Sedat Peker, Minguzzi ailesinin Ağustos 2025 tarihinde kendi avukatlarının tutuklanması sebebiyle avukat boşluğu oluşunca hemen kendi avukatını devreye soktu. 

Avukat Barkın, sosyal medya hesabından anne Yasemin Minguzzi ile fotoğrafını paylaşarak, "Güzeller güzeli evladımız Mattia Ahmet'in nezdinde geleceğimizin mücadelesini veren Minguzzi ailesine şükranla…" notunu düşmüştür. Anne Minguzzi de bu haberi doğrulayan bir paylaşım yapmıştır. 21 Ekim 2025 Salı günü Anadolu Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmanın ardından cinayete neden olan sanıklar B.B. ve U.B.'ye en üst sınırdan 24 yıl hapis cezası verildi. Sanıklarda pişmanlık görülmediği gerekçesiyle haksız tahrik indirimi yapılmadı. Diğer sanıklar M.A.D. ve A.Ö. ise beraat etti. Duruşma sonunda Anne Yasemin Minguzzi "Ben artık İlahi adalete güveniyorum." diye açıklama yaptı.

Sedat Peker ise sosyal medya hesaplarından böyle açıkladı: "Halkın tamamından gelen tepkiler, mahkemenin iki kişiye ceza verirken diğer iki kişiye beraat kararı vermesinin, toplumun vicdanını derinden yaraladığını gösteriyor. Bu tür durumlar, halkın kendi adaletini sağlama içgüdüsünü tetikleyebilir. Başsavcılığın karara itirazı, halkın tamamının söylediği gibi değerlidir. ve yerindedir. Değerli hukukçu, avukatım Ersan Barkın'ın belirttiği gibi, üst mahkemenin kararı bozacağından hiç şüphemiz yoktur."

Sedat Peker, bu açıklamasından sonra birçok sosyal medya hesabı tarafından paylaşılarak destek gördü.