İstanbul Esenyurt'ta gerçekleşen olayda, izinsiz satış yaptığı gerekçesiyle el arabasına el konulmak istenen seyyar satıcı ile zabıta komiseri arasında tartışma çıktı ve zabıta komserine kafa atarak burnunu kırdı.

İstanbul Esenyurt Sultaniye Mahallesi de 610. Sokakta gerçekleşen olayda Esenyurt Belediyeside görevli zabıta ekipleri, çevredeki esnafların yoğun şikayeti üzerine seyyar satıcılara yönelik çalışma başlattı. Sivil zabıta komiseri Serdar Bigol 610. sokakda el arabası ile telefon aksesuarı satan Ö.Ş. (16)’nin arabasına el koydu ve aralarında tartışma çıktı.

KANLAR İÇERİSİNDE KALAN ZABITAYI DARP ETMEYE DEVAM ETTİLER
zabıta komiseri ile Seyyar satıcı genç önce sözlü tartıştılar. Tartışmayı gören diğer seyyar satıcı Abdullah Tali de kavgaya dahil oldu. Tartışmanın büyümesi üzerine Ö.Ş. zabıta komiserine kafa attı ve burnunu kırdı. Darp edilen ve burnu kırılan zabıta komiseri, telsiz ile yardım istedi.

SEYYAR SATICILARIN ARABALARINA EL KONULDU
Olay vatandaşların ve diğer zabıta memurlarının araya girmesi ile sona erdi. Kavgaya karışan seyyar satıcılar Ö.Ş ile Abdullah Tali, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı ve zabıta ekipleri seyyar satıcıların arabalarına el koydu.

“BİZE HAKARET ETTİLER”
Burnu kırılan zabıta Komiseri Serdar Bigol sert konuştu ve “Seyyar satıcılar, seyyar faaliyetlerini gösterirken müdahale esnasında hakaret ederek vurmaya çalıştılar. Malzemesine el koymak istedik, buradaki esnaf şikayetçi. Seyyar satıcılar bizi darp ederek buradan kaçtılar. Gereken neyse devlet gücünü gösterip yapacak” diye konuştu.