Transferlerin bitmesi gereken zaman dilimi gitgide küçülürken Sarı-Lacivert takım son dakika golüyle Marsilya'ya bir teklifte bulundu.
Yapılan açıklamaya göre (Fransız basını, L'Equipe), Sarı-Lacivertlilerin Marsilya'ya yaptığı teklifle, Marsilya'nın aklındaki rakam arasında açık ara fark yok ve yüksek ihtimalle takımların anlaşabileceği söyleniyor.


Luiz Gustavo için büyük çaba içerisinde olan Sarı-Lacivertli takımın, onunla da anlaşmaya vardığı ve hatta İstanbul'daki hayatını düzene sokabilmesi adına eviyle çocuğunun gideceği okulu ayarladığı da ifade edildi. Fakat bunların yanı sıra Marsilya'nın teknik direktörü olduğu bilinen Andres Villa-Boas, şöyle bir açıklamada bulunmuştu: "İyi oyuncumuz Luiz Gustavo için Fenerbahçe'den gelen teklifte verilen rakam bizi tatmin etmedi, Luiz Gustavo'nun Sarı-Lacivertli takıma transferi gerçekleştireceğini sanmıyorum."


Ancak Sarı-Lacivert takımdan ve önlibero oyuncusu Luiz Gustavo'dan gelen açıklamalara bakılacak olursa önlibero oyuncusu Luiz Gustavo, Sarı-Lacivert takımla çok yüksek ihtimalle anlaştı ve transfer teklifini kabul ediyor.