ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Halk Tv’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. İsmail Küçükkaya’ya konuşan Sinan Oğan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yabancı uyruklu kişilerin E-Devlet'ten isim değişikliği yaptığını belirten Oğan seçim güvenliğinin Türkiye'nin en önemli meselesi olduğunu savunarak herkese çağrı yaptı. 

 

YABANCILARA VERİLEN VATANDAŞLIKLARIN HEPSİNİ SORGULAYACAĞIZ

 

Bir geri dönüş stratejisi hazırladık. Başlangıçta ne kadar kaçak varsa hemen yakalayıp göndereceğiz hukuk içerisinde, hemen sınırları kapatacağız, sığınmacı kamplarını devreye sokacağız. Ayrıcalıklarını kaldıracağız. Her şey bedava, pasaport satma işini hemen kaldıracağız. Benim vatandaşım konut alamıyor. Dünyanın hiçbir yerinde yok, Üzerinde benim ay yıldızım olan pasaportum bu kadar ucuz mu ya! Hükümetin verdiği bu konutlar eğer yanlış beyan üzerine verilmişse, ki dünyada bunun örneği çoktur, yanlış beyanla verilen tüm vatandaşlıkları iptal edeceğiz. Hepsini araştıracağız. Adam mesela fuhuştan mı kazanmış o parayı bilmiyoruz. Konut satarak insanlara dünyadaki kara para trafiğini de teşvik ediyorsunuz. Dünyanın her yerinde nedir kardeşim bu paranın kaynağı diyorlar, biz demiyoruz. Toprak satışını ve konut satışını derhal durduracağız, yabancılar verilen vatandaşlıkların hepsini sorgulayacağız.

 

SIĞINMACI UYARISI

 

Suriyelilerin Afganların, Pakistanlıların Türkiye’deki mevcudiyeti 13 bine geldi. Bir tehdidi buradan söylemek istiyorum. Türkiye'de 13 milyon Iraklı, Suriyeli, Mozambikli, Afganistanlı var. Bunun en az 6 milyonu askerlik yaşının üstündeki erkeklerden oluşuyor. Bunun en az 2 milyonu daha önce savaşmış, silah kullanmayı bilen, bir kısmı adam öldürmüş, bir kısmı mahkûmiyet almış insandan oluşuyor. Türk ordusunun mevcudiyeti 700 bin. Bu eline silah verdiğiniz an eğitime gerek görmeden askere dönüşebilecek 2 milyon insan var. Hani dış güç deniyor ya, bir dış güç gelip bunları silahlandırsa, içimizde 2 milyon var.

 

KAÇ SURİYELİ OY KULLANACAK BİLMİYORUZ

 

"Bugün Türkiye'de kaç tane Suriyelinin oy kullandığını maalesef ki cumhurbaşkanı adayları olarak hiçbirimiz bilmiyoruz"

"Iğdır ve Van sınırından akın akın geliyorlar. Gidin sınırda oturun çıplak gözle sayın. (İsmail Küçükkaya: Birtakım kaçakların veya mültecilerin oy kullanma meselesini açıklar mısınız?) Buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na Sayın İnce'ye ve Sayın Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum. Bugün Türkiye'de en önemli meselemiz bizim seçim güvenliği meselesi. Bugün Türkiye'de kaç tane Suriyeli'ye vatandaşlık verildiğini kaç Suriyelinin oy kullandığını maalesef ki cumhurbaşkanı adayları olarak hiçbirimiz bilmiyoruz. Soruyoruz cevap alamıyoruz, kaçamak cevaplar alıyoruz. 

 

BU SEÇİM AZ FARKLARLA ALINACAK

 

"Bu seçim az farklarla alınacak. Bunun için yabancı oylarını biz net bir şekilde görmemiz lazım. Türki milletinin iradesinin üzerine bir irade konmak isteniyor. Siz ben o vergi vereceğiz bu vatan için gerekirse öleceğiz, adam Suriyeden elini kolunu sallayarak gelecek seçim sonucunu değiştirecek. Ben bunu kabul etmiyorum. Sayın cumhurbaşkanı adaylarına da sesleniyorum, siz de kabul etmeyin. 

 

OHAL ŞARTLARI ALTINDA NE DÜMENLER ÇEVİRECEKLERİNİ KESTİREMİYORUM

 

13 MİLYON vatandaşımızın yaşadığı şehirlerde OHAL ilan edildi. 2 milyon vatandaşımız taşındı , bunun sadece 450 bini adresini değiştirdi. Geri kalanların oy kullanma durumu nedir, kimse bunları konuşmuyor. Ne kadar insanımızın öldüğü ile ilgili devletin elinde net bir bilgi yok. hala cesetler çıkıyor. Bunların yerine AKP'nin oy kullanmayacağının garantisi yok. Deprem bölgesinde OHAL şartları altında ne dümenler çevireceklerini ben kestiremiyorum.