BOFA Ocak ayında ‘Türk bankaları yeniden radarda’ başlıklı raporunda; yıllar sonra Türk bankalarına yatırımcı ilgisinin arttığını belirtmişti.

Yine bir BOFA raporu ortalıkta geziyor ve BOFA’nın bankalarla ilgili fiyatlarını revize ettiği yazıyor. Şöyle bakalım rapora;

Raporda sıkılaşma önlemlerinin, hacimler ve marjlar üzerindeki etkileri göz önüne alındığında kısa vadede kârlılık açısından olumsuzluk yaratabileceği, bunun yanında normalleşme ve düşük özkaynak maliyeti temalı yatırım senaryosunu desteklediği belirtildi. Ve BOFA özel bankalar için hedef fiyatlarını yukarı yönlü revize etti.

AKBNK için hedef fiyatını 66 TL’den 90 TL’ye ( Tavsiye: AL / Yükseliş Potansiyeli: 61 %)
GARAN için hedef fiyatını 99 TL’den 136 TL’ye ( Tavsiye: AL / Yükseliş Potansiyeli: 58 %)
YKBNK için hedef fiyatını 36 TL’den 47 TL’ye ( Tavsiye: AL / Yükseliş Potansiyeli: 53 %)
ISCTR için hedef fiyatını 16,8 TL’den 21 TL’ye ( Tavsiye: AL / Yükseliş Potansiyeli: 57 %)
Rapor öncesi 13 Mayıs 2024 günü aynı BOFA AKBANK hissesinde yaklaşık 13.3 milyon lot, GARANTİ BANKASI hissesinde yaklaşık 1.8 milyon lot satış yaptığını görüyoruz. Ve 14 mayıs tarihinde de günün ilk yarısında AKBNK hissesinde yaklaşık 4.4 milyon lot satış yaptığını görüyoruz.

SPK’nın geçmişte kurum ve şahıslara, yatırımcı ya da spekülatör, alım tavsiyesi sonrası satış yapması dolayısı ile ceza verdiği göz önüne alınırsa, nasıl bir yol izleyeceği merak konusu…

Kaynak: Finanshub