Türkcell fiber optik altyapısı bulunmayan bölgelere sağladığı süperbox teknolojisi ile kullanıcılara hızlı internet sağlıyor. Sadece yaz döneminde bile %165 lik bir artış sağlandı. Şu anki kullanıcı sayısı 150.000 aşmış durumda.

 

4.5 Gye şebekesi üzerinden hizmet veren Süperbox sağladığı teknoloji sayesinde 375mbps varan internet hizmeti sunan yenilikçi çözümün kullanıcı sayısı her geçen gün hızla artıyor. Fiber optik kabloların ve alt yapısının bulunmadı bölgelerde hizmet veren bu teknoloji sayesinde kullanıcılar fiber hızında ve daha da fazlasını kullanma imkanı bulabiliyor. Turkcell Genel müdürü Murat Erkan ülkemizde yaklaşık 20 milyon hane var şu an fiberin ulaştığı  hane sayısı 5milyon haneye geriye kalan 15 milyon haneye acilen fiber ulaştırmamız gerekiyor dedi.

Ancak 15 milyonluk hane için altyapı olmadığı için süperbox hizmetini sunacağız. Fiber hızında ev internette okulların açılmasına az bir zaman kalması sebebiyle fiber hızında sınırsız internet kullanmak isteyen öğrenci ve ailelerine özel kampanya sunuluyor yeni kampanya kapsamında ise 10 Mbps e kadar sınırsız internet alınabilecek. Kolay kurulumu olan bu teknolojinin bir gün içerisinde evinize kurulumu gerçekleştiriliyor.