Facebook ardından Instagram ve şimdiden Microsoft bu şirketlere neler oluyor ? Microsoft bir açıklama yaparak Skype’ın görüşmelerini dinliyoruz ifadesini kullandı.

Gizlilik sözleşmesinin şirketin akıllı asistanı Cortana ile Skype ini çeviri hizmeti tarafından kayıt altına alınan görüşmelerin dinleniyor olabileceği açıkça belirtilerek biçimde değiştirdi. Kişisel verileri işleme sürece otomatik sanalAsistan tarafından hem de manuel olarak insanlar tarafından gerçekleştirilebilir adresi yeraldı şirketin ortakları üzerinden Microsoft’un çalışan kişilerin müşterilerinin akıllı asistan Cortana ve Skype ini çeviri hizmeti ile yaptıkları görüşmeleri dinlediği iddialarına doğrudan doğrulamış olduğunu göz önüne serdi.

 

İddialar madır bored dergisinin ve sitesinin Microsoft için çalışan üçüncü kişiler tarafından sızdırılan belgelerle geçtiğimiz hafta yayınladığı bir habere dayanıyor. Söz konusu güvenlik ihlali Microsoft müşterilerin kişisel ve hassas konuşmalarına giderek imanlarını ekran görüntülerini ve ses kayıtlarını kapsamakta bu şekilde müşterilerinin bilgilerini kopyalayıp satma imkanları otomatik olarak doğuyor Apple Google ve yakın zamanda Facebook ise müşterilerinin yaptıkları görüşmeleri kayıt altına alan kendi servislerinde gerçek insanların çalışması uygulamasında durdurmuştu. Artık sanal ortam sağlam değil.