Yapılan araştırmada teknoloji yaralanmaları 2020’den bu yana %20 artarken, Y kuşağı telefon kazalarına en yatkın nesil haline geldi.

Study Finds tarafından açıklanan araştırmaya göre, teknolojiye bağlı yaralanmaların 2020'den bu yana %20 oranında arttığı ve bu tür olaylara en yatkın olanın Y kuşağı olduğunu açıkladı. sözcü.com’un aktardığı bilgiye göre, finansal zorluk çeken nesil, kendilerini fiziksel dünyadan soyutlayarak cep telefonlarına en çok yönelen nesil haline gelmiştir.

Araştırma, yürürken mesajlaşmanın Amerika Birleşik Devletleri'nde en yaygın teknik olduğunu söylerken “Cep telefonları; kablolara takılmaktan mesaj yazarken nesnelere çarpmaya kadar çeşitli yaralanmalara neden oluyor. Genel ağrı, ezikler ve hatta yüz ve kafadaki kesikler bile yaygın" diye ekledi.

Olaylara en yatkın ve bu kazalardan en çok etkilenen neslin ise Y kuşağı olduğu ortaya çıktı.

 

En Çok Yaralanma Nedeni Televizyon

 

Teknolojiyle ilgili yaralanmaların %30'unu oluşturan televizyon, en çok yaralanmaya neden olanların başında gelmekte. Ağır TV kutularını kaldırmaktan kaynaklanan bel ağrısı ve burkulma nedenlerin arasında yer alıyor.

Uzmanlara göre, bu yaralanmalardaki artış muhtemelen günlük yaşamda teknolojiye olan bağımlılığın artmasından kaynaklanmakta.