Eski gsm şirketlerinden olan telsim alacakları İçin özel bir hukuk bürosuna başvurdu. Hukuk bürosu ise borçlu olduğunu düşündükleri kimseleri arayarak alacaklarına tahsil etmek için borçluları arıyorlar.

 

Borçları arayarak telsim hattınızdan borcunuz var bunu bir an önce ödemeniz gerekiyor aksi halde hakkınızda icra işlemi başlatılacakdır gibi hem mesaj yoluyla hem de müşterileri arayarak bilgi veriyorlar. Çok sayıda kişi böyle bir hattının olmadığını iddia ederek kendilerinden zorla para istemediğini dile getiriyorlar. Hukuk şirketi ise isim benzerliğinden dolayı bazı insanların borçu olmadığı halde de arana bildiklerini ifade ediyorlar.Hukuk şirketi hakaretlere maruz kalabiliyor. Hiç telsim hattı olmayan kişiler bile aranabiliyor. Mağdurlar borçlu olmadıklarını internet sitelerinde şikayet forumlarında dile getiriyor. Şikayetlerden bazıları şu şekilde çok eskiden kalma bir borcum olduğunu ve borcun ödenmemesi halinde cebri icra yoluyla tahsil edebileceklerini söylüyorlar Bu yaklaşık olarak altı aydır devam eden bir süreç nasıl borcun varlığını ispat edeceksiniz alabiliyorsanz Hodri meydan!


Küresel Hukuk bürosu beni arayarak 2000 yılında olan borcunu tahsil etmek istiyor ben 2000 yılında cep telefonu bile kullanmıyordum 19 yıl geçmiş benden 3962 tl'lik bir borç annemin adına çıkararak talep ediliyor.


Küresel hukuk bürosu 2001 yılında sadece üç aylık kullandığım hazır kart hattına bir borç çıkarmış hazır karta nasıl bir borç çıkarta biliyorsunuz? Bizleri saf mı görüyorsunuz? İcra yazınızı bekliyorum ben de hukuksal karşılığının mutlaka size göstereceğim.
Küresel hukuk bürosunun  avukatlarından Selin çakır ise müşterinin talebi doğrultusunda bunu gerçekleştirdiklerini dile getiriyor ve alacakların zamanaşımı 20 yıl olduğunu mahkeme kararı ile söylüyor. Yapılan hakaretlerle bu borcun kapanmayacağını ifade ederek ödenmemesi durumunda icraya başlayacaklarını ifade ediyorlar.