Rusya'dan son dakika kritik açıklama... Suriye’de yaşanan kimyasal saldırıların ardından ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bölgede devam eden mevcut durumu konuşmak için Moskova’ya gitti. Dün akşam saatlerinde Moskova'ya iniş yapan Tillerson'ın bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesi bekleniyor. Rusya'dan Lavrov-Tillerson görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, 'İki bakan Suriye'de uçuşa yasak bölgeyi görüşecek' denildi.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Moskova'da... ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Rusya ziyaretinin başlıca amacı Rusya’nın Suriye’ye olan askeri desteğini çekmesi... Tillerson'ın bunun için Rusya'dan açıkça talepte bulunması bekleniyor.

TRUMP, RUSYA'YI AÇIK AÇIK ELEŞTİRMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump Suriye’de yaşananlardan dolayı rahatsızlığını dile getirmiş, hatta başkanlık koltuğuna oturduğı günden bu yana ilk kez Rusya'yı açık bir dille eleştirmişti.

Donald Trump, “Putin açıkça söylemek gerekirse çok kötü bir adamı destekliyor ve bu Rusya için hiç de iyi bir şey değil. Bu durum insanlık adına da çok kötü bir durum” ifadelerini kullanmıştı.

Rusya tarafında ise Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Suriye'yi vurması olayını ABD Irak savaşına benzetti.

Putin dün İtalya Cımhırbaşkanı ile yaptığı basın toplantsıö sırasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu olay bana 2003 yılını hatırlattı. Amerikan Güvenlik Konseyi Irak’ta kimyasal silah kullanıldığını göstermişti. Daha sonra planlar devreye girdi ve Irak yerle bir edildi. Bunun yanında terörist faaliyetler daha da fazla arttı.”(internetingazetesi)