TOKİ kuralarında 4. yeni etap takvimi belli oldu. TOKİ kura çekimleri noter huzurunda ve canlı yayın şeklinde tüm hızıyla devam ediyor.  TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesi kapsamında ilk 3 etapta 62 bin 928 konutun kuraları çekildi ve hak sahipleri açıklandı. TOKİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama sonrasında, 4. etap kura çekimi takvimi netleşti. 

 

Aralık ayına girilmesiyle TOKİ kuralarında 4. yeni etap başladı ve takvimi yayınlandı. 4. etap sosyal konut kura çekilişi 12 - 19 Aralık 2022 tarihleri arasında 7 ilde 15 bin 566 konut için gerçekleştirilecek. 12 Aralık: Kayseri ve Samsun, 13 Aralık: Samsun ve Amasya, 14 Aralık: Samsun ve Çorum, 15 Aralık: Çorum ve Ordu, 16 Aralık: Ordu ve Sivas, 17 Aralık: Sivas ve Giresun, 18 Aralık: Sivas ve 19 Aralık: Tokat'ta yapılacak. TOKİ sosyal konut kura çekilişi 6 ay içinde tamamlanacak. Buna göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içerisinde belli olacak.

 

5 iş günü sonrasında iade edilecek

 

TOKİ kura çekimi hakkında açıklamalarda bulunan Kurum, "81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kurallar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek" şeklinde konuştu. Kurada hak sahibi olamayanların başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında iade edilecek. Başvuru iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alabilecek. Kurada hak sahibi olamayanlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.