Hasar geçmişi olan sürücüler için %400 e varan zamlı trafik sigortası uygulanıyor bazı trafik sigorta şirketleri ise o sürücülere sigorta teklifi vermek istemiyor bazıları ise yüksek fiyatlar teklif ediyor ve kullanıcılar bu fiyatlara yaptıramıyor.

 

Hasar basamağı ve frekans yükseldikçe trafik sigorta fiyatları da aynı zamanda yükseliyor. Toplamda yedi basamak oluşurken en yüksek fiyat birinci basamakta oluyor yedinci basamakta 600 tllik bir trafik sigortası çıkarken birinci basamakta ise 3000 TL’ye varana kadar fiyat artabiliyor. Hafif ticari araçların trafik sigortaları binek araçlara göre %30 daha fazla bu yüzden kullanıcılar binek aracı tercih ediyorlar.

 

Otomobiller ve aynı hasar basamağında yer alan araçlar için temel olarak iller arasında trafik sigortası fiyatları değişmezken İstanbul’da trafik sigortaları ise diğer illere kıyasla %5 ila 10arasında daha yüksek çıkıyor. Nedeni ise İstanbul’daki araç sayısının fazlalığı ve trafik kazalarında oran. Temel olarak kişinin yaş oranı ve araca göre ayrıca şehre göre aracın trafik sigortası değişebilmekte.