Koronavirüs'te ölü sayısı: 2801! Dünya korkuyor!

Yeni tip koronavirüs salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Son verilere göre dünya genelinde 82 bini aşkın kişi yakalanmış durumda. Ölü sayısı da 2 bin 801'e yükseldi. Virüsün yayıldığı ülke ve bölgelerin sayısı ise 40'ı geçti. Koronavirüsün yayıldığı en son ülkeler komşumuz Gürcistan, Pakistan, Norveç, Romanya, Danimarka, Estonya ve Kuzey Makedonya oldu. Böylelikle koronavirüs tespit edilen Türkiye'ye komşu ülkelerin sayısı 4'e yükseldi.

İran başta olmak üzere Türkiye'nin komşuları Irak, Yunanistan ve Gürcistan'dan yeni koronavirüs vaka haberleri geliyor.
Gürcistan'da Bakan Ekaterine Tikaradze, ülkesinde ilk koronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edildiğini bildirdi. Tikaradze, başkent Tiflis'teki hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında, Gürcistan'da ilk Covid-19 vakasının görüldüğünü kaydederek, "İran'dan Azerbaycan üzerinden dün ülkeye dönen bir Gürcistan vatandaşının Covid-19 taşıdığı tespit edildi." dedi. Danimarka'da da sağlık yetkilileri İtalya'da kayak tatiline giden bir kişiye corona virüs teşhisi konduğunu duyurdu.
İran'da 3 kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Ülkede virüsten ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi.

YUNANİSTAN'DA İLK VAKA

Koronavirüsünün uğradığı ülkelerden biri de Türkiye'nin batıdaki sınır komşusu Yunanistan oldu. Yunanistan Sağlık Bakanlığı ülkede bir kişide koronavirüs vakası görüldüğünü duyurdu.

BAHREYN, IRAK VE LÜBNAN'A UÇUŞLARI DURDURDU

Bahreyn, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önüne geçmek için Irak ve Lübnan'a çift yönlü tüm uçak seferlerinin bir sonraki talimata kadar durdurulduğunu açıkladı.

S.ARABİSTAN 'UMRE' ZİYARETİNİ ASKIYA ALDI

Körfez ülkelerinde salgın vakalarında artış seyretmeye başlarken, Suudi Arabistan, koronavirüs nedeniyle tüm umre ziyaretlerini askıya aldığını duyurdu.

VİRÜS BULAŞAN VAKA SAYISI: 78 BİN 497

Böylelikle ülkedeki toplam can kaybı sayısı ikisi Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 2 bin 746’ya ulaşırken, toplam virüs bulaşan kişi sayısı Çin'de78 bin 497’ye yükseldi.

İLK AŞI TEST EDİLMEK ÜZERE YOLA ÇIKTI

Diğer taraftan, Moderna isimli bir ilaç firması bir kutu koronavirüsü aşısının ABD hükümetine araştırmacılar tarafından denemesi için gönderdiğini bildirdi. ABD’de şu ana kadar enfekte olmuş 57 kişi tespit edildi. İnsanları ve çok çeşitli hayvan türlerini enfekte edebilen RNA virüslerinden biri olan yeni tip koronavirüsü (COVID-19)’un genom dizilimi 3 ay önce keşfedilmişti. Açıklamanın ardından biyoteknoloji şirketinin hisseleri yükselirken, gönderilen aşı kitiinin ABD Ulusal Alerji ve Salgın Hastalıklar Departmanı araştırmacıları tarafından kademeli olarak test edileceği belirtildi. Aşı, virüsün yüzeyindeki proteini, insan hücrelerini istila etmesine ve enfekte etmesine izin vermeyecek şekilde hedeflemek için tasarlandığı açıklandı.