Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre patlayıcılarda kullanılan amonyum nitrat maddesinden 1 ton kadar yakalandı. Ayrıca Türkiye’ye çevrilmiş 75 roketin olduğunu söyledi. Milli Savunma Bakanlığı çerçevesinde düzenlenen basın yayınında Piyade Albay Olcay Denize konuşmacı olarak “Barış Pınarı Harekatı” hakkında bilgi verdi.

1 Ton Amonyum Nitrat Ele Geçirildi

Suriye’de sağlanan barış ve huzur ortamı sayesinde Suriyelilerin artık ülkelerine dönmeye başladıklarını belirten Denizer, PKK/ YPG bölgelerinden de çok sayıda patlayıcı topladıklarını belirti. Patlayıcı yapılan bir bölgeyi de imha ettiklerini söyledi.  Patlayıcı düzenekleri yapmak için kullanılan maddelerden 1 tonluk amonyum nitrat ele geçirildi.

PKK/YPG bölgesini temizlediklerini belirten albay 400’den fazla mayın ve EPG topladıklarını da söyledi.  Türkiye’ye yönlendirilmiş 75 adet roketin de bulunduğunu söyleyen albay şehirdeki gizli tünellerinde tek tek tespiti yapılıp doldurularak etkisiz hale getirildiğini belirtti. Harekat boyunca toplam 10 Türk askerinin şehit olduğu 14 Türk askerinin de yaralandığını söyleyen Denizer, Suriye ordusundan da 133 askerin şehit olduğunu 459 askerin de yaralı olduğunu belirtti.