"TÜRKİYE'DE İYİLEŞEN VAKA SAYISI 26'DIR"
Özellikle erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. Bir hastamız 65 yaşında, 8 gün yoğun bakımda kaldı, dün taburcu oldu. Bir hastamız 60 yaşında bugün taburcu oldu. Türkiye’de iyileşen vaka sayısı 26’dır.

"Sosyal izolasyon diyoruz. Toplantıda mesafeli. Yaşamın devam etmesini önemsiyoruz. Yeri geldiğinde ikramları da devre dışı bırakıyoruz. Hastanelerle ilgili özellikle şüpheli vakalarla ilgili hastaları diğerlerinden ayırıyoruz."  sözlerini dile getirdi.

ÇİN'DEN ALINAN İLAÇLAR

Fahrettin Koca: Yoğun bakımda dün itibariyle 136 hasta var. Bu 136 hastaya başlandı. Tedavi dozu belli, ve ortalama bir kutunun bir hasta için kullanıldığını biliyoruz, en az 5 günlük bir kullanım. Bir hafta içerisinde bunu daha net konuşabiliriz. Bizim ilaç miktarı bin 250 kutuydu. 

Kimlere test yapılmalı? 83 milyonun test yaptırmasına gerek yok. Çünkü testi yaptırdığınızda negatif çıkabilir, siz kendinizi daha özgür hissedebilirsiniz. Herkes kendisini bir virüs taşıyıcısı görerek hareket ediyor olmalı. Eğer testi yaptırdığınızda negatifse bu olmayacağı anlamına gelmez, 3-5 gün sonra tekrar pozitif çıkabilir. 

Dün İstanbul'da bir hastanemizde kuyruklar oluştu. Bu doğru bir yaklaşım tarzı değil. Hekim uygun görürse yaptırabilir olmalıyız. 

Sağlık Bakanlığı Türkiye Geneli Koronavirüs Tablosu'na göre vaka sayısı 1872, yoğun bakım hasta sayısı 136, entübe hasta sayısı 102, iyileşen kişi 26.

Hiçbir test ücret karşılığı asla yapılsın istemiyoruz. 

İşte Bakan Koca'nın açıklamasından öne çıkanlar:

Dünyayı tehdir eden virüs karşısında irade sahibiyiz. Hiçbir hekim virüsün bulaşmasını önleyemez, siz önlersiniz. Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var. Yakalanmamak!

Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor. Dikkatli olmalısınız, sosyal hayatınızı asgari düzeye indirmelisiniz. Sevdiklerimizle, yakınlarımızla birbirimizi biraz özleyelim. Tedbirleri sıkı uygularsak, bu özlem uzun sürmeyecek.

Çocuklarımıza sesleniyorum; artık oyunlarımızı evde oynuyoruz. Dışarı çıkmak yok. Eve misafir geldiğinde sarılmak yok.