Twitter etkileşimde bulunduğunuz bir tweet "yalan" çıkarsa bildirim gönderecek!

 

Twitter’da paylaşılan her bilgi kesin ve doğru olmayabilir zaman zaman bu olay dezenformasyona da sebep olmakta Twitter yeni aldığı kararla beğendiğiniz ya da paylaştığınız bir tweet "yalan" çıkarsa bildirim gönderecek. Topluluk notu olarak geçen bu özelliğin Twitter’ı daha kullanışlı hale getirmesi bekleniyor.

 

Webtekno’nun aktardığına göre,  “Bugünden itibaren, yanıtladığınız, beğendiğiniz veya retweetlediğiniz bir Tweet'te bir Topluluk Notu görünmeye başlarsa uyarı alacaksınız. Bu, insanlara başka türlü kaçırabilecekleri ekstra bağlamı sağlamaya yardımcı olacak.”

 

Yeni özellik sayesinde yalan veya yanlış bilgi içeren bilgilere sahip Tweet’lerle daha önce bulunduğunuz etkileşimleri kaldırmak için bir fırsata sahip olabileceksiniz. Bu sayede bu bilgiler hem sizin profilinizde yer almayacak hem de bilgilerin yayılımı azalacak.

 

Topluluk Notları’nı Kimler Ekleyebilir?

 

Topluluk Notları, tamamen kullanıcılar tarafından yürütülüyor. Görüşlerini belirtenler ve bağlam sunanlar, Twitter’da Topluluk Notları’na ‘katkıda bulunan’ Twitter’ın belirli kriterlerle kabul ettiği kullanıcal farklı kullanıcıların paylaştığı notları da değerlendirecek.