Son günlerde sıkça adını duyduğumuz karanlık mod, teknoloji dünyasının oldukça popüler bir konusu haline geldi. Android 10 güncellemesi ve iOS 13 güncellemesi ile birlikte artık mobil cihazlar karanlık mod ile uyumlu hale geldi. Geçtiğimiz günlerde WhatsApp‘ta karanlık mod ile ilgili yeni bir güncelleme geleceğini duyurmuştu. Kullanıcılar merakla WhatsApp'ın bu özelliği ne zaman getireceğini bekliyor.

Son yıllarda oldukça popüler olan Instagram son güncellemesinde karanlık temasını mobil cihazlar için aktif hale getirmişti. Fakat WhatsApp firması tarafından bu özelliğin ne zaman geleceğine dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak alınan bilgilere göre WhatsApp firması hala bu özelliği test etmeye devam ediyor. Bu konu ile ilgili sevindirici bir detay ortaya çıktı.

WhatsApp’ın Karanlık Mod İçin Hazırladığı Duvar Kâğıdı Yayınlandı

WhatsApp’ın yayınlanan son Beta sürümünün kurulum dosyaları arasında yeni bir duvar kâğıdı ortaya çıktı. Daha önceden yeşil fonlu standart duvar kâğıdının, yayınlanacak olan karanlık mod ile uyumlu hale getirildiği görülüyor. Kullanıcılar bu yeni duvar kâğıdından yola çıkarak artık Beta sürecinin son aşamaya gelindiği kanısına vardı. Eski duvar kâğıdının içinde olan desenler aynı, ancak renkler karanlık modla uyumlu olacak şekilde siyah ağırlıklı.

WhatsApp'ın bu özelliği yayınlanması zaman alacak gibi duruyor. Ancak beklemek istemiyorsanız uygulamanın Beta kullanıcısı olarak şimdiden karanlık mod temasının keyfini çıkarabilirsiniz.