Ulak haberleşme AŞ genel müdürü Metin Balcı Türkiye’nin ilk yerli ve milli baz istasyonu olan ULAK’ı operatör firmalarına teslimatlarının devam ettiğini açıkladı.

Şu ana kadar 750 istasyon teslim edildiğini bunların 250 sinin halen kurulum aşamasında olduğunu dile getiren balcı Ulaştırma ve Alt yapı bakanlığının desteği ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii  Başkanlığının bünyesinde olan ASELSANın ana yüklenici konumunda Ve Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ilk yerli ve milli baz istasyonları devrede.

Türkiye’nin tasarımını ve üretimini bizzat yaptığım ve dünyanın kendi bazi istasyonu üreten 5 ülkesinden biri haline geldiğini anlatan Balcı yerli ve milli teknolojide yapılmış bir baz istasyonunun daha güvenli bir teknoloji haline geleceğinin ifadesine yer verdi.

Türkiye’nin 5G ve ötesi için iletişim gücü sloganıyla başlatılan evrensel hizmet projesi kapsamında birinci fazda 508 ikinci fazda 326 olmak üzere toplam 834 yerli ve milli baz istasyonlarının siparişlerinin tamamlandıklarını ifade etti. Eylül ayında ise bunlara ek olarak 125 adet daha teslimat gerçekleştireceğini söyledi.