Bursa’da güleryüz otobüs fabrikası 40 yılı aşkın bir süredir küçük ebatlarda  otobüslerde acil imdat çekici olarak bilinen çekici artık bir imdat kolu olarak üretmeye başladı.

 

Acil durumlarda hızlı bir şekilde aracı terk etmek için sağlanan ürün şu anda camın üzerine monte edilip üç kolu çekip camı kırabilmekte ve en kısa yoldan araç tahliyesini sağlamaktadır. Eski sistem acil çıkış Çekiçleri aracın farklı bölümlerine monte edilebilmekteydi. Farklı yerde oluşu yolcuların bu çekişlere ulaşmasını zorunlu kılıyordu. Yeni nesil çekicilerde ise araç camın üzerinde olacak ve karanlıkta dahi olsa fosforuyla aydınlatacak. Cam kırma konusunda ise %100 başarı elde ediyor. Eski tip imdat Çekiçleri kullanımı oldukça zordu. Çocuklar ve çekici hiç kullanmamış olanlar bu çekici alıp cama hangi şiddette, hangi noktaya nasıl vuracağını bilmesi gerekiyordu. Yeni nesil imdat kolu acil çıkış camı üzerinde bulunuyor ve kullanımı çok kolay.

 

Üretilen bu okulla beraber kullanımı oldukça basit olması sebebiyle Küçüğünden büyüğüne herkezin rahatlıkla kullanabileceği bir ürün. Örnek olarak bir otobüs kazası olduğunu düşünürsek otobüsün içinde duman kapladığı zaman bir kişinin dört derin nefes alma zamanı kalıyor o zaman zarfı içerisinde çekiçlere ulaşması gerekiyor eski sistemden ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bu yeni sistemde ise yaklaşık olarak beş saniyelik bir zaman dilimi içerisinde kişi camı kırarak dışarıya çıkabiliyor.