Yıl Sonuna Kadar Zam Yok! Ankara'daki Toplantıda Konuşuldu

AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlenen 31. İstişare ve Değerlendirme Kampı'na ekonomi yönetiminin kararları damgasını vurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yıl sonuna kadar doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise partililere tasarruf tedbirlerine uymaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Doğal Gaza Zam Gelmeyecek

Edinilen bilgilere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı sunumda yıl boyunca doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını belirtti. Bayraktar'ın bu açıklaması, kampın en önemli konularından biri oldu.

Tasarruf Tedbirlerine Dikkat

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partililere tasarruf tedbirlerine uymaları gerektiğini hatırlattı. Şimşek, yıl sonuna kadar enflasyonun düşeceğini de ifade ederek, mali disiplinin önemine vurgu yaptı.

Eğitimden Dış Politikaya Kadar Geniş Çerçeve

Toplantıda sadece ekonomi değil, eğitim, tarım, enerji, adalet, güvenlik ve dış politika konuları da ele alındı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredata ilişkin sunum yaparken, okullardaki kantinlerde satılan şekerli yiyeceklerle ilgili düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise et fiyatlarına ilişkin sunumunda fiyatların yakında düşeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı'ndan Gazze Vurgusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, diğer ülkelerle dengeli siyaset yürüteceklerini belirterek, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı soykırıma karşı Türkiye'nin uluslararası mahkemelerde mücadelesinin devam edeceğini ve 1967 sınırlarına ilişkin politikaları anlattı.

Teşkilatta Yenilenme Adımları

Kampın diğer önemli gündem maddeleri arasında teşkilatın revize edilmesi ve yeni insan kaynağı için adımlar atılması yer aldı. Partiye katılım yollarının çeşitlendirilmesi amacıyla yeni isimler ve yüzlerin siyasete dahil edilmesi planlanıyor.