Binali Yıldırım sessizliğini 10 gün sonra bozarak açıklamalarda bulundu. Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu'nun tribünlerde boy göstermesini eleştirerek, kendisinin de seçim gecesi kazandık açıklamasına açıklık getirdi.

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Maltepe'de sancılı geçen oy sayım süreci devam ederken kameraların karşısına geçti. Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da Yıldırım'a basın açıklamasında eşlik etti. 

Yıldırım'ın açıklamasından bazı notlar şöyle,

ELDEKİ BİLGİLERE GÖRE RAKAM VERDİM 

"Seçim gecesi CHP adayı İmamoğlu rakam vererek kazandığını açıkladı, ben de eldeki verilere göre kazandığımı söyledim. Ertesi gün YSK Başkanı açıklamasında 27 bin 889 oyla CHP'nin adayının önde olduğunu ifade etti. Böylece sandık verilerindeki ilk bilgilerle son bilgiler ve seçim sonunda ciddi anormallikler görüldü. Bu seçimlerin ikiye ayrılması gerekir. Birincisi seçim günü yapılan iradi işlemler, diğeri de seçim sonrası sonuçlara yönelik itirazların değerlendirildiği yargısal süreç. "Yargısal süreç şu an itibarıyla devam ediyor. Burada gerek AK Parti, gerek diğer partiler, CHP ve MHP çeşitli yerlerde itirazlarda bulundu seçim sonuçlarına."

Binali Yıldırım, seçim sonuçlarına ilişkin Türkiye genelinde seçimlere yapılan itirazlarla ilgili rakamlar verdi.

Yıldırım açıklamasını, "2019 31 Mart seçimlerinde ise toplam 522 itiraz var. Bunun 485'i itiraz görmüş, 13'ü kabul edilmiş, 24'ü de kısmen kabul edilmiş. Burada AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP, Büyük Birlik Partisi, Saadet, DSP, DP, Vatan ve bağımsız var. Dolayısıyla herkes itiraz hakkını kullanmış, kullanmaya devam ediyor." diyerek sürdürdü. 

Yıldırım daha önceki seçimlerde CHP'nin yaptığı itirazları gündeme getirerek CHP'nin bu itiraz sürecine yabancı olmadığını belirtti. Yıldırım İstanbul'daki seçimi kastederek, seçimlerin bu şekilde bir hal almasının tatsız olduğunu söyledi. İstanbul'un ülke büyüklüğünde olmasına dikkat çekerek, bu şehri yönetecek kişinin şaibesiz ve akıllarda soru işareti kalmadan başkanlık koltuğuna oturması gerektiğini vurguladı.

YSK'nın bu işin patronu olduğunu anımsatan Yıldırım, nihai kararın YSK tarafından verileceğini ifade ederek hukuk devletinde YSK'yı etkilemenin mümkün olamayacağını söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Binali Yıldırım, İl Başkanı'nın istifası olacak mı sorusuna, böyle bir şey söylemenin yersiz olacağı cevabını verdi.